αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανώριμος ενήλικας

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανώριμος ενήλικας

Η ωριμότητα έρχεται συνήθως φυσικά, αλλά για μερικούς ανθρώπους, αυτό το βήμα ανάπτυξης φαίνεται να έχει χαθεί. Η αλληλεπίδραση με ανώριμους ενήλικες μπορεί να είναι δύσκολη και αγχωτική. Συχνά είναι τόσο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις όσο ένα μικρό παιδί.

Αλλά πως θα τους εντοπίσεις για να κινηθείς ανάλογα; Ακολουθούν μερικά βασικά παραδείγματα των συμπεριφορών και των χαρακτηριστικών των ανώριμων ενηλίκων που πρέπει να προσέξετε.

1. Έλλειψη συναισθηματικού ελέγχου

Οι ενήλικες που δεν έχουν ωριμότητα θα έχουν ελάχιστο έλεγχο των συναισθημάτων τους και θα αντιδράσουν υπερβολικά με τον ίδιο σχεδόν τρόπο όπως ένα μικρό παιδί. Έχετε δει ποτέ ένα παιδί να ουρλιάζει και να κλαίει σε ένα σούπερ μάρκετ επειδή δεν μπορούσε να πάρει ένα προϊόν από το ράφι; Αυτό είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα ανωριμότητας.

Τα παιδιά, φυσικά, δεν αναμένεται να είναι συναισθηματικά ώριμα. Χρειάζονται χρόνο και καθοδήγηση για να μάθουν πώς να επεξεργάζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Οι ανώριμοι ενήλικες δεν το έμαθαν ποτέ αυτό, και έτσι μπορούν να ενεργήσουν σπασμωδικά αναλογικά με την κατάσταση ή να γίνουν υπερβολικά συναισθηματικοί.

2. Έλλειψη ανεξαρτησίας

Οι ανώριμοι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται με την ανεξαρτησία που περιμένουμε. Τα χαρακτηριστικά μπορεί να περιλαμβάνουν την εξάρτηση από έναν γονέα ή σύντροφο για να μαγειρεύει το φαγητό του ή να παρέχει άλλες γενικές οικιακές εργασίες, όπως το πλύσιμο ρούχων.

Μπορεί οι ανώριμοι ενήλικες απλώς να μην έχουν διδαχθεί ποτέ τις απαραίτητες δεξιότητες για να φροντίσουν τις δικές τους ανάγκες και να έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας να βασίζονται πλήρως στους άλλους.

Σε αυτήν την κατάσταση, το να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εξάρτησή τους δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Οι ενήλικες που βασίζονται σε άλλους δεν θα μπορέσουν ποτέ να συντηρήσουν τον εαυτό τους αν δεν έχουν κανένα λόγο να μάθουν τις βασικές δεξιότητες ζωής που τους λείπουν.

3. Εγωκεντρικοί

Μία από τις κοινές συμπεριφορές των ανώριμων ανθρώπων είναι ο έμφυτος εγωκεντρισμός. Μπορεί να δυσκολεύονται να συνδεθούν με άλλους ή να συμπάσχουν με άλλους και, ως εκ τούτου, μπορεί να δυσκολεύονται να διατηρήσουν υγιείς σχέσεις οποιουδήποτε είδους.

Σαν ένα μικρό παιδί που ζει… στον κόσμο του και δεν έχει μάθει ακόμη να συμπάσχει. Ένας ενήλικας που δεν έχει ωριμότητα δεν θα είναι σε θέση να εξετάσει τίποτα από την οπτική γωνία ενός άλλου ατόμου. Τον ενδιαφέρει μόνο να εκπληρώσει τις επιθυμίες του.

Συχνά δεν μπορούν να κατανοήσουν και την αξία των άλλων.

4. Χωρίς… φίλτρο

Ένας ανώριμος ενήλικας συνήθως τείνει να μην έχει φίλτρο. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που μπορεί να αναγνωριστεί στα παιδιά που συχνά χρειάζονται τους γονείς για να τους εξηγήσουν… τους κανόνες. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορεί να συητούν δυνατά με άλλους ανθρώπους σε μια ουρά ή να κάνουν δυνητικά επώδυνες ερωτήσεις με αθωότητα.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί συχνά να φανεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντανακλά τη συναισθηματική ανωριμότητα ενός ενήλικα. Ίσως λιγότερο προφανείς από ορισμένες από τις άλλες συμπεριφορές ανώριμων ενηλίκων, είναι η υπερβολική κοινοποίηση πληροφοριών και η αδυναμία επιδίωξης των δικών τους στόχων χωρίς εξωτερική έγκριση.

5. Αδυναμία διατήρησης σχέσεων

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις οποιασδήποτε φύσης χρειάζονται ίση προσπάθεια για να διατηρηθούν. Οι ανώριμοι ενήλικες είναι συχνά ελεύθεροι ή αλλάζουν τακτικά ρομαντικούς συντρόφους. Είναι επίσης πιθανό να έχουν λίγους φίλους ή στενούς συνεργάτες, καθώς δεν μπορούν να δεσμευτούν με άλλους ανθρώπους, να δείξουν ενσυναίσθηση ή να κατανοήσουν τις προτεραιότητες και τις οπτικές των ανθρώπων γύρω τους.

Ένας ανώριμος ενήλικας μπορεί είτε να έχει λίγους ανθρώπους κοντά του, είτε να έχει μόνο κοντά σε μέλη της οικογένειας που πιθανότατα συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν… ως παιδί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seven =