αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι. Και είναι όλα χρήσιμα

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι. Και είναι όλα χρήσιμα

Όταν βαριέσαι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις πράγματα να κάνεις. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να είναι διασκεδαστικά και να ακονίσουν το μυαλό σου ταυτόχρονα.

Η καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει βαρετή. Παρόλο που έχουμε ευθύνες που μας κρατούν απασχολημένους, ο κενός χρόνος μπορεί να μας κάνει να ψάξουμε για κάτι ευχάριστο να κάνουμε. Ενώ η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να είναι διασκεδαστική, δεν προσφέρει την τόνωση που χρειαζόμαστε για τον εγκέφαλό μας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι. Και είναι όλα χρήσιμα.

Δοκιμάστε αθλήματα

Εάν δεν ασχολείστε με κάποιο άθλημα ή δεν απολαμβάνετε μαθήματα γιόγκα, τότε ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε ένα από αυτά τα πράγματα. Τα αθλήματα σας βοηθούν να παραμένετε σε φόρμα- να κρατήσετε σε εγρήγορση το μυαλό σας επίσης, μέσα από τις στρατηγικές που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Εάν παίζετε ήδη ένα άθλημα, τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο στο πρόγραμμά σας, αν έχετε χρόνο.

Παίξτε σκάκι

Το σκάκι είναι ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που υπάρχουν. Μερικοί αρχάριοι είναι καλοί σε αυτό το παιχνίδι0 συνήθως είναι αυτοί με υψηλό IQ. Έτσι, το να παίζεις σκάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσεις τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται και να είναι ένα βήμα μπροστά. Εάν ο εγκέφαλός σας μπορεί να γίνει καλύτερος στην ανάπτυξη και τη χρήση στρατηγικών, ενώ το σκάκι μπορεί να βελτιώσει επίσης τη μνήμη σας.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Τα βιβλία είναι εύκολοι και υγιεινοί τρόποι για να βελτιώσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Αν και θεωρούνται «παλιομοδίτικα» από μερικούς ανθρώπους, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης της νοημοσύνης και βελτίωσης των δεξιοτήτων γραφής. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καλό βιβλίο για να τονώσει το μυαλό σας. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν βαριέστε.

Εξασκείστε τη μνήμη σας

Ένα κομμάτι της διατήρησης του εγκεφάλου σας υγιούς είναι η βελτίωση της μνήμης σας. Εδώ είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό: Πρώτα κάντε μια λίστα με πράγματα, κάθε είδους πράγματα, και μετά αφήστε τη λίστα μακριά. Μετά από μια ώρα, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα αντικείμενα στη λίστα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια λίστα σούπερ μάρκετ. Απλώς πάρτε τη λίστα μαζί σας στο κατάστημα και δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να θυμηθείτε χωρίς να δείτε τη λίστα σας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τη λίστα για να μην ξεχάσετε πράγματα που χρειάζεστε.

Μάθετε ένα μουσικό όργανο

Ο εγκέφαλός σας μπορεί να επωφεληθεί αν ξεκινήσεις να μαθαίνεις να παίζεις ένα μουσικό όργανο ή αν παρακολουθείς μαθήματα φωνητικής. Για τους γερασμένους εγκεφάλους, τα μουσικά μαθήματα κάθε είδους, σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη, μπορούν να αναζωογονήσουν και να ανανεώσουν το μυαλό. Είτε μαθαίνετε πώς να παίζετε κιθάρα είτε τραγουδάτε στη χορωδία, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια καλή επιλογή για τις στιγμές της πλήξης.

Βέβαια υπάρχουν και στιγμές κατά τις οποίες είναι χρήσιμο να μην κάνεις… απολύτως τίποτα. Ναι, και ο κενός χρόνος είναι χρήσιμος. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − two =