αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί και έχουν το πλεονέκτημα

Πέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί και έχουν το πλεονέκτημα

Αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τον τρόπο που περνάς τον χρόνο σου.

Η επιτυχία απαιτεί ενέργεια, δράση και αποφασιστικότητα.

Αυτό ξεκινά τη στιγμή που ξυπνάς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία στο πως ξεκινούν την ημέρα τους. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί και έχουν το πλεονέκτημα. Μπορείς να τα «αντιγράψεις».

1) Σηκωθείτε μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι

Μπορεί να νιώθεις ότι δεν είναι κακό να πατάς το κουμπί αναβολής κάθε πρωί.

Τελικα σου δίνει μόνο 20-30 λεπτά περισσότερου ύπνου. Και όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του να κοιμόμαστε αρκετά, όχι μόνο για την ευεξία μας αλλά και για την παραγωγικότητά μας.

Ποιο ειναι το πρόβλημα;

Όπως εξήγησε στους New York Times η Ilene Rosen, ειδική σε θέματα ύπνου, στην πραγματικότητα αυτή η συνήθεια… σας κλέβει τον χρόνο σας και σας δίνει πολύ λίγα πίσω:

«Για τους περισσότερους από εμάς, το ξυπνητήρι χτυπάει σε μια περίοδο που είναι πιθανό να έχουμε ύπνο REM, ένα από τα πιο ουσιαστικά στάδια του ύπνου». Αλλά συνεχίζει να επισημαίνει ότι δεν επιστρέφουμε στη συνέχεια σε αυτή την ωραία βαθιά κατάσταση όταν πατάμε το κουμπί αναβολής, οπότε «σαμποτάρετε τον εαυτό σας».

2) Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες πρωινές ώρες

Αλλά ποια ώρα ρυθμίζετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει; Παρά τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι πιο έξυπνοι και δημιουργικοί άνθρωποι τείνουν να είναι… ξενύχτηδες, ίσως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους επιτυχημένους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, σχεδόν τα 2/3 των CEO λένε ότι ξυπνούν στις 6 το πρωί ή και νωρίτερα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook φέρεται να βάζει το ξυπνητήρι του στις 3:45 π.μ.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πολλά να κάνουν. Υπάρχουν πολλά να κάνουν και πρέπει να ξεκινήσουν.

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται, αυτές οι πρωινές ώρες μπορεί να είναι οι πιο ήρεμες στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους. Παρόλο που η σκέψη μπορεί να μην είναι ελκυστική, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές μπορεί να είναι οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας μας.

3) Οραματιστείτε την επόμενη μέρα και πώς θέλεις να πάει

Ονομάστε το οπτικοποίηση. Είναι χρήσιμο να σκεφτείτε πως θέλετε να πάει η ημέρα σας.

Τι θέλετε να πετύχετε;
Πώς θέλετε να είναι η μέρα σας;
Πώς θέλεις να αισθανθείτε;

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι τεχνικές οπτικοποίησης μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση, να βελτιώσουν τις γνωστικές μας διαδικασίες όπως η μνήμη και η προσοχή και να ενισχύσουν τα κίνητρα, καθώς και να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και την αποτελεσματικότητα σας.

4) Ελαχιστοποιήστε τις αποφάσεις

Οι ρουτίνες και οι συνήθειες μπορεί να είναι πολύ καλές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται πλέον να σκεφτόμαστε πολύ ορισμένα πράγματα. Συμβαίνουν… αυτόματα.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο τεράστιος αριθμός αποφάσεων που πρέπει να πάρουμε κάθε μέρα μπορεί γρήγορα να κουράσει τον εγκέφαλο.

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως κόπωση αποφάσεων. Όπως συνοψίζει η ψυχίατρος Dr. Lisa Maclean από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, είναι «μετά τη λήψη πολλών αποφάσεων, η ικανότητά σου να παίρνεις όλο και περισσότερες αποφάσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας γίνεται χειρότερη».

Είναι ο λόγος για τον οποίο επιχειρηματίες όπως ο Elon Musk επιλέγουν… τα ίδια ρούχα κάθε ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται καν να σκεφτούν τι θα φορέσουν όταν σηκωθούν.

Γνωρίζοντας πώς θα είναι το πρωί σας, τι χρειάζεται να κάνετε, ακόμη και το πρωινό που θα φάτε, μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας εκεί που έχει πραγματικά σημασία.

5) Άθληση

Η έναρξη της ημέρας με κάποια μορφή άσκησης μπορεί να είναι καλή επιλογή για πολλούς λόγους.

Η τακτική άσκηση μας βοηθά να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς.

Αλλά δεύτερον, χρειάζεται λίγη πραγματική θέληση για να σηκωθείς από το κρεβάτι και να φτάσεις στο γυμναστήριο.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα το γυμναστήριο. Μπορεί να είναι μια βόλτα στο πάρκο ή κάποιες πρωινές διατάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Κάνοντας αυτή τη συνειδητή επιλογή να κάνετε κάτι εποικοδομητικό για το σώμα και το μυαλό σας, επιδεικνύετε και χτίζετε πειθαρχία. Σημαντικό στοιχείο για να φτάσεις στην επιτυχία.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα προσωπικής ανάπτυξης Dan Millman: «Η δύναμη της θέλησης είναι το κλειδί της επιτυχίας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν, ανεξάρτητα από το τι αισθάνονται, να ξεπεράσουν την απάθεια, την αμφιβολία ή τον φόβο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι άνθρωποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + twelve =