αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Πέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι τρομακτική – δεν προορίζεται να είναι μια εύκολη βόλτα στο πάρκο. Αλλά μάλλον έχεις ακούσει την κλισέ συμβουλή: Για να φτάσεις στην επιτυχία και ευτυχία πρέπει να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ζούμε σε μια φούσκα ασφάλειας που δεν συνειδητοποιούμε πόσο περιοριζόμαστε. Το να αντιμετωπίσεις το άγνωστο δεν είναι ποτέ εύκολο. Ο φόβος εμφανίζεται – ως δείκτης αλλαγής. Το να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας φέρνει απελευθέρωση, χαρά και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Τι θα γίνει αν τελικά βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου; Εδώ είναι 5 πράγματα που θα δεις. Και μάλλον είναι για καλό.

1) Είσαι πιο ικανός από όσο φαντάζεσαι

Ακόμα και αν ένας στόχος μοιάζει δύσκολος, έχεις πιθανότητες να τον πετύχεις μόνο αν προσπαθήσεις. Μόνο αν ξεκινήσεις να κάνεις βήματα προς τα εκεί.

Κάθε φορά που φέρνετε σε πέρας τις δικές σας αποστολές, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι, θα χτίζετε επίσης μια πολύ ουσιαστική νοοτροπία. Μία νοοτροποία ανάπτυξης.

2) Η αλλαγή δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε

Ένα άλλο σημαντικό μάθημα ζωής που μπορείτε να μάθετε από την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σας είναι πώς να αγκαλιάσετε την αλλαγή.

Ο φόβος της αλλαγής είναι ένα φυσικό ένστικτο. Αναζητάς άνεση και σταθερότητα, αλλά όταν αυτό μετατρέπεται σε αποστροφή για την αλλαγή, γίνεται εμπόδιο στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Η αγκαλιά της αλλαγής, από την άλλη πλευρά, αφορά την αναγνώριση ότι η ζωή και η εργασία είναι δυναμικές. Έχει να κάνει με το να είσαι ευέλικτος και προσαρμόσιμος, ιδιότητες που είναι απαραίτητες στον σημερινό γρήγορο κόσμο. Η αλλαγή φέρνει νέες προκλήσεις, αλλά φέρνει επίσης νέες ευκαιρίες για να μάθετε, να εξελιχθείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

3) Η αξία της σκληρής δουλειάς

Η ζώνη άνεσης είναι ένα άνετο μέρος. Ξέρουμε πώς λειτουργούν όλα, τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι.

Γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν σε αυτή. Ποτέ δεν εγκαταλείπουν την πόλη τους, δεν αλλάζουν ποτέ καριέρα, δεν κάνουν ποτέ νέους φίλους.

Αλλά όταν πιέζεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα, συνειδητοποιείς πόση δουλειά χρειάζεται για να χτίσεις μια νέα ζωή ή ακόμα και ένα νέο χόμπι ή έναν κύκλο φίλων.

Απαιτεί υπομονή, προσπάθεια και κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη – την ευαλωτότητα.

Ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να παρατήσετε την άνετη δουλειά σας αύριο και να ξεκινήσετε μια καριέρα σε κάτι που αγαπάτε. Σίγουρα, θα χρειαστεί πολύς τόνος αφοσίωσης και επιμονής. Αλλά μια μέρα, θα κοιτάξετε πίσω και θα νιώσετε τόσο περήφανοι για τη σκληρή δουλειά σας και τη ζωή που έχετε φτιάξει για τον εαυτό σας. Αυτό το κάνει να αξίζει τον κόπο!

4) Νέα πάθη και ενδιαφέροντα

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να βρείτε βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής σας είναι νέα πάθη και ενδιαφέροντα.

Αν κάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα, δεν θα ανακαλύψεις ποτέ νέα ενδιαφέροντα. Και πιθανότατα, δεν θα δεις τις πραγματικές δυνατότητες σου.

5) Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με την πάροδο του χρόνου

Είναι φυσικό ότι εάν πιέζετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει νέα πράγματα, οικοδομώντας μια ανθεκτική νοοτροπία και ανακαλύπτοντας τα δυνατά σας σημεία, η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί.

Οι άνθρωποι που δοκιμάζουν νέες εμπειρίες και γνωρίζουν νέους ανθρώπους βρίσκουν αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τιυς. Μαθαίνουν πώς να περιηγούνται σε κοινωνικές καταστάσεις και κάθε οπισθοδρόμηση που αντιμετωπίζουν τους επιτρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να επιστρέφουν πιο δυνατοί.

Είναι εύκολο να σκεφτείς ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με αυτοπεποίθηση. Αλλά τις περισσότερες φορές, έχουν χτίσει την αυτοπεποίθησή τους με την πάροδο του χρόνου.

Να το έχετε υπόψη σας την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Η αυτοπεποίθηση δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε πρέπει να το δουλέψετε, λίγο-λίγο. Και η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 6 =