αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας για να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του

Πέντε μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας για να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Το καλύτερο κομμάτι; Η αυτοπεποίθηση είναι μια δεξιότητα που όλοι μπορούμε να χτίσουμε. Και να γίνουμε καλύτεροι. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 5 μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

1. Γιορτάστε τις μικρές νίκες

Στη ζωή, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τις μικρές νίκες όταν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στους μεγάλους στόχους.

Αλλά κάθε βήμα που κάνετε προς αυτούς τους στόχους αξίζει να το γιορτάσετε.

Τελειώσατε μια δύσκολη εργασία στη δουλειά; Γιόρτασε το.

Καταφέρατε να μαγειρέψετε μια νέα συνταγή; Είναι υπέροχο!

Αναγνωρίζοντας και γιορτάζοντας αυτές τις μικρές νίκες, υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις δυνατότητές σας και ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας.

2. Αφήστε την τελειομανία στην άκρη

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε εσύ, ούτε εμείς, ούτε καν οι πιο εκλεπτυσμένοι influencers του Instagram ή οι αστέρες του Χόλιγουντ με μισθούς εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλοι έχουμε ελαττώματα και κάνουμε λάθη και αυτό είναι εντάξει.

Το να κυνηγάς την τελειότητα θα σε φθείρει. Είναι κουραστικό- και μάλλον δεν θα το φτάσεις ποτέ. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 3 τύποι των τελειομανών. Μήπως είσαι σε κάποιον από αυτούς;.

3. Άθληση

Γνωρίζατε ότι η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για το σώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας;

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά και αισθάνονται καλά με τη φυσική τους κατάσταση παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης.

Δεν χρειάζεται να είστε μανιακός της γυμναστικής ή να τρέχετε μαραθώνιους για να αποκομίσετε τα οφέλη.

Ακόμη και ένας απλός περίπατος 20 λεπτών ή μια γρήγορη προπόνηση στο σπίτι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, γνωστές ως ορμόνες της «καλής αίσθησης», οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας και να σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

4. Συνεχίστε να μαθαίνετε

Όπως είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Μόλις σταματήσεις να μαθαίνεις, αρχίζεις να πεθαίνεις». Συνέχισε να μαθαίνεις πράγματα και να εξελίσσεσαι.

Η εκμάθηση κάτι καινούργιου όχι μόνο προσθέτει άλλο ένα κομμάτι το βιογραφικό σας, αλλά παρέχει επίσης μια αίσθηση επιτυχίας και αυτοεκτίμησης.

Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε – μια νέα γλώσσα, μαγειρική, γραφή κώδικα, ζωγραφική – η λίστα είναι ατελείωτη.

5. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Αυτό είναι δύσκολο, ειδικά στον σημερινό κόσμο που βασίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι τόσο εύκολο να κάνετε scroll στο Instagram ή το Facebook και να αρχίσετε να συγκρίνετε τη ζωή σας με αυτές των άλλων.

Αλλά κατανοήστε το: Αυτό που βλέπετε στο διαδίκτυο είναι συχνά μια προσεκτικά επιμελημένη, φιλτραρισμένη εκδοχή της πραγματικότητας.

Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

Είμαστε όλοι σε διαφορετικά ταξίδια, με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές προκλήσεις. Αντί να συγκρίνετε, εστιάστε στη δική σας ανάπτυξη και πρόοδο. Αυτή είναι η μόνη σύγκριση που έχει σημασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 9 =