αρχικηVIRALΠέντε «κρυφές» αλήθειες για τα άτομα που παρεξηγιούνται εύκολα

Πέντε «κρυφές» αλήθειες για τα άτομα που παρεξηγιούνται εύκολα

Η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αναπτύξει χώρους όπου οι διάφορες απόψεις κυκλοφορούν. Τώρα έχουμε άποψη… για όλα. Ενώ πολλοί από εμάς μαθαίνουμε να αγνοούμε τα ανόητα σχόλια, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να την αφήσουν να φύγει. Θίγονται για τα πάντα, ακόμα κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται τόσο εύκολα; Είναι απλώς ευαισθησία ή συμβαίνει κάτι πολύ βαθύτερο;

Εδώ είναι 5 «κρυφές» αλήθειες για τα άτομα που παρεξηγιούνται εύκολα.

1. Ανησυχούν για κάτι

Όταν κάποιος είναι ανήσυχος για κάτι, εμφανίζει μεγαλύτερες εκρήξεις στην προσπάθεια να ελέγξει τον κόσμο γύρω του. Αυτό συνήθως οδηγεί στην πεποίθηση ότι η αλήθεια τους είναι η μόνη σωστή εκδοχή, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για τις σκέψεις και τις απόψεις των άλλων.

Όλοι έχουμε βρεθεί στην κατάσταση όπου είμαστε αγχωμένοι αλλά εντελώς ανίκανοι να δεχθούμε τις συμβουλές των άλλων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι ανήσυχοι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει ή χάνουν τον έλεγχο του περιβάλλοντός τους. Έτσι, όταν κάποιος τους λέει κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν, τείνουν να αμυνθούν, και γρήγορα να γίνουν προσβεβλημένοι και οξύθυμοι.

2. Είναι ανασφαλείς

Ένα ανασφαλές άτομο είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί. Πάντα αναζητούν την επικύρωση από τους άλλους αντί να κοιτούν τη δουλειά τους- και δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα μικρά πράγματα.

Οι ανασφάλειες ωθούν τους ανθρώπους να είναι πολύ πιο ευαίσθητοι και να προσβάλλονται πιο εύκολα από ό,τι συνήθως. Το να προσβάλλονται τους κάνει να αισθάνονται δυνατοί, τους επιτρέπει να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ένοχοι, κάτι που τους φέρνει σε θέση ισχύος.

Οι μνησικακίες και η προσβολή είναι μηχανισμοί αποφυγής της ευαλωτότητας αλλά και τρόπος αποφυγής των πραγματικών προβλημάτων στη ρίζα του πόνου τους.

3. Χρειάζονται ενσυναίσθηση

Όλοι αξίζουν ενσυναίσθηση, και παρόλο που είναι αλήθεια ότι είναι πιο δύσκολο να δώσεις ενσυναίσθηση σε κάποιους, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο άξιους. Το να είσαι ενσυναίσθητος δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναλαμβάνεις τα προβλήματα κάποιου άλλου, σημαίνει απλώς να έχεις λίγο περισσότερη κατανόηση.

Θέστε ξεκάθαρα όρια, αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να δώσει ένα χέρι βοήθειας. Προσπαθήστε να καταλάβετε από πού πηγάζει ο τρόπος σκέωης τους και προσπαθήστε να είστε λίγο πιο συμπονετικοί. Μπορεί να κάνει τη διαφορά.

4. Μπορεί να είναι ναρκισσιστές

Κάποιος που προσβάλλεται εύκολα, μπορεί να έχει να κάνει 100% με τον εαυτό του. Όση λογική και να προσπαθείς να τους παραθέσεις, όσα γεγονότα κι αν δώσεις, δεν υπάρχει συλλογισμός. Έχουν δίκιο κι εσύ λάθος.

Με το να προσβληθούν κατευθείαν, κλείνουν κάθε ευνοϊκή συζήτηση και η πίστη τους γίνεται πραγματικότητα για αυτούς. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας ψυχολόγος του Harvard εξηγεί: Τα 5 «αθόρυβα» σημάδια για να καταλάβεις ένα ναρκισσιστή στον κύκλο σου.

5. Αναζητούν προσοχή

Σε όλους μας αρέσει πότε πότε να γκρινιάζουμε- στην πραγματικότητα μερικές φορές είναι απαραίτητο να βγάλουμε κάτι από το στήθος μας. Οι άνθρωποι που προσβάλλονται εύκολα, από την άλλη πλευρά, λατρεύουν να παραπονιούνται, αγαπούν τον ήχο της φωνής τους και λατρεύουν την προσοχή που τραβάει το παράπονο τους.

Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να απαιτήσετε τον χρόνο και τα… αυτιά των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =