αρχικηVIRALΠέντε «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κοντά σου ένα χειριστικό άτομο

Πέντε «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κοντά σου ένα χειριστικό άτομο

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους χειριστικούς ανθρώπους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική μας ζωή. Το κακό είναι ότι συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα τα προειδοποιητικά σημάδια έτσι ώστε να κρατήσουμε αποστάσεις από ένα τέτοιο άτομο. Εδώ είναι λοιπόν 5 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κοντά σου ένα χειριστικό άτομο.

1. Σας λέει μόνο αυτό που θέλει να ακούσετε

Όταν τον ρωτάτε πράγματα, παραλείπει λεπτομέρειες για να σε κατευνάσει. Συχνά ανακαλύπτετε πράγματα για αυτούς που ποτέ δεν αποκάλυψαν ή δεν ήταν διαφανείς, σχεδόν σε σημείο που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αν και μπορεί να μην το βλέπει ότι ψεύδεται, εντούτοις, η απόκρυψη πολλών… λεπτομερειών για να δείξει άλλο πρόσωπο ή χαρακτήρα, δεν είναι το ίδιο πράγμα με την αλήθεια.

2. Σας κάνουν να αισθάνεστε συνέχεια ενοχές

Νιώθετε συνεχώς ενοχές ή σαν να έχετε κάνει κάτι λάθος, παρόλο που δεν το έχετε κάνει. Πάντα σας κάνει να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας και όποτε θίγετε ένα θέμα, είναι πάντα δικό σας λάθος.

3. Η μέθοδος του τριγώνου

Ο τριγωνισμός είναι η τακτική που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί τύποι. Τι σημαίνει αυτό; Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, θα εμπλέξουν κάποιο τρίτο πρόσωπο. Εάν επίσης, διαφωνείτε σε κάτι, θα πουν την πλευρά τους μόνο σε έναν στενό φίλο και στη συνέχεια θα του πουν να σας πει να συμφωνήσετε μαζί του.

4. Gaslighting

Το έχουμε ξανά αναλύσει. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Ουσιαστικά του αρνούνται όλη του την πραγματικότητα, μέχρι να υποκύψει και να υιοθετήσει αυτήν που του προβάλλουν.

5. Ορθολογική εξήγηση

Είναι μια δικαιολογία που προσφέρει ένα χειριστικό άτομο για να εμπλέκεται σε βλαβερές ή ακατάλληλες συμπεριφορές. Μπορεί να είναι μια αποτελεσματική τακτική, ειδικά όταν η εξήγηση που προσφέρεται βγάζει νόημα,  ώστε κάθε λογικά ευσυνείδητο άτομο είναι πιθανό να την ερωτευτεί.

Ο εξορθολογισμός εξυπηρετεί τρεις πρωταρχικούς σκοπούς:

  • Αφαιρεί την εσωτερική αντίσταση που μπορεί να έχει ο χειριστής σχετικά με την επιβλαβή δράση του.
  • Κρατά τους άλλους μακριά από την πλάτη του.
  • Εάν ο χειριστής μπορεί να σας πείσει ότι είναι δικαιολογημένος να κάνει αυτό που έχει κάνει, τότε είναι ελεύθερος να επιδιώξει τους στόχους του.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =