αρχικηVIRALΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα χειριστικό άτομο (και να απομακρυνθείς)

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα χειριστικό άτομο (και να απομακρυνθείς)

Μήπως έχεις και εσύ κάποιο χειριστικό άτομο κοντά σου; Πολλές φορές, έχουμε έναν χειριστικό άνθρωπο δίπλα μας, αλλά δεν το ξέρουμε! Καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με ορισμένες συμπεριφορές του, αλλά τις ανεχόμαστε σκεπτόμενοι, ότι είναι απλά μερικά…αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ένας χειριστικός άνθρωπος μπορεί να είναι ιδιαίτερα «τοξικός» για εσένα. Τώρα θα δούμε 5 σημάδια για να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο, όπως τα παραθέτει το offmagazine.gr. Στην συνέχεια μπορείς να απομακρυνθείς…

Σε θέλει μόνο για τον εαυτό του

Είτε είναι φίλος είτε είναι σύντροφος σου, θα προσπαθήσει να σε απομακρύνει από όσους αγαπάς. Την οικογένεια, τις παρέες, τα ενδιαφέροντά σου! Αυτοί οι άνθρωποι, έχουν ανάγκη από προσοχή και νιώθουν ότι δεν παίρνουν την προσοχή που τους αξίζει, αν δεν είναι η μόνη σου έγνοια από το πρωί έως το βράδυ. Ακόμη κι έτσι να γίνει όμως, πάλι δε θα είναι ευχαριστημένοι!

Όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εκείνον

Έχεις ένα πρόβλημα και αποφασίζεις να το μοιραστείς μαζί του; Αμέσως, θα καταλάβεις ότι προσπαθεί να μειώσει το δικό σου πρόβλημα μιλώντας για τις δικές του δυσκολίες. Θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι αχάριστος που παραπονιέσαι για κάτι τόσο μικρό, όταν στη δική του ζωή όλα είναι χάλια. Δεν είναι αυτό το νόημα όμως. Το πρόβλημα του καθενός, φαντάζει βουνό για εκείνον που το βιώνει.

Αμφισβητεί συνέχεια τις προθέσεις και τα συναισθήματά σου

Μπορεί να είσαι ο τέλειος φίλος ή σύντροφος. Μπορεί να έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου, για να καταφέρεις να υπάρχεις στη ζωή του, αλλά πάλι δε θα του είναι αρκετό. Μια ζωή, θα έχει παράπονα από σένα και πολλές φορές θα νιώθεις, ότι δε σε υπολογίζει τόσο όσο άλλους ανθρώπους!

Θέλει να ακολουθείς πιστά οτιδήποτε πει

Δεν έχεις δικαίωμα να αποφασίσεις για την ζωή σου. Αν εκείνος πιστεύει ότι οι πράξεις σου είναι λάθος, θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να σου αλλάξει γνώμη! Σε πολλές περιπτώσεις θα προσπαθήσει να σε απομακρύνει από αυτούς, που οι απόψεις σας συναντιούνται!

Προσπαθεί μέσω της μιζέριας, να περάσει το δικό του

Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να επαναστατήσεις, αυτός θα ξεκινήσει να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα, που δεν συμφωνείς με τις πράξεις του! Θα σε απειλήσει ότι θα καταφύγει σε ακραίες πράξεις -ακόμη και να τελειώσει τη ζωή του- .

Κάθε φορά, που νιώθει ότι η προσοχή σου δεν είναι σε αυτόν, θα σου υπενθυμίζει πόσο δυστυχισμένος και μίζερος είναι, έτσι ώστε να νιώσεις ότι έχει την ανάγκη σου και δεν μπορείς να τον αφήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 15 =