αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που δίνουν στους άλλους την εντύπωση ότι σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου

Πέντε κινήσεις που δίνουν στους άλλους την εντύπωση ότι σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου

Όλοι επιδεικνύουμε μικροσκοπικές, σχεδόν αόρατες συμπεριφορές που μπορεί να φανούν ως εγωκεντρικές.

Δεν είναι απαραίτητα ότι αγαπάμε υπερβολικά τον εαυτό μας – μερικές φορές, το κάνουμε ασυναίσθητα μέσα στις συζητήσεις. Αλλά το μήνυμα… είναι το ίδιο.

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους την εντύπωση ότι είμαστε εγωκεντρικοί. Ας δούμε ποιες είναι και πώς μπορούν να εμφανιστούν κάθε μέρα.

1) Μονοπωλείς τις συζητήσεις

Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που συχνά περνά απαρατήρητο. Το «να είσαι καλός συνομιλητής» μπορεί να πηγάζει από την ιδέα ότι οι σκέψεις και οι εμπειρίες σου είναι οι πιο διαφωτιστικές ή διασκεδαστικές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτή η αντίληψη μπορεί να είναι αυτό που δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι εστιάζεις μόνο στον εαυτό σου.

Σκεφτείτε τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις σας.

-Δώσατε στους άλλους ίσες ευκαιρίες να εκφράσουν τις απόψεις τους;
-Δείξατε πραγματικό ενδιαφέρον για τις ιστορίες τους;
-Ή βρήκατε τον εαυτό σας να στρέφει τη συζήτηση πίσω στη δική σας ζωή, τα επιτεύγματά σας και τις εμπειρίες σας;

Απλά σκέψου το. Γιατί αν θέλετε να καλλιεργήσετε ουσιαστικές σχέσεις, είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβετε ότι η επικοινωνία δεν είναι μόνο η έκφραση αλλά και η ακρόαση.

2) Είσαι πάντα απασχολημένος

Το «να είσαι απασχολημένος» συχνά ερμηνεύεται ως σημάδι παραγωγικότητας, επιτυχίας ή σημασίας, σωστά; Είναι σχεδόν ένα σήμα τιμής στην κοινωνία μας.

Αλλά μάντεψε: Αυτή η συνεχής ενασχόληση μπορεί να είναι αυτό που σας κάνει να φαίνεστε σα να κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας. Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας.  Πάντα βιάζεστε να πάτε από τη μια εργασία στην άλλη, σπαταλάτε ελάχιστα χρόνο για τους γύρω σας;
Ακυρώνετει συχνά σχέδια ή να εμφανίζεστε αργά επειδή είστε «πολύ απασχολημένοι»;

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι ο χρόνος δεν είναι μόνο για την παραγωγικότητα – είναι επίσης για τη σύνδεση με τους άλλους.

Απλώς εγκαταλείψτε την πεποίθηση ότι το να είστε συνεχώς απασχολημένοι σας κάνει πετυχημένους. Αντί για αυτό, φροντίστε να παραμένετε παρόντες και να επενδύετε χρόνο σε άλλους.

3) Δύσκολα ρωτάς για τους άλλους

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρώτησες πραγματικά κάποιον για τη ζωή του και άκουσες πραγματικά την απάντηση;

Εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

Συχνά, παγιδευόμαστε τόσο πολύ στον κόσμο μας, που ξεχνάμε να κάνουμε χώρο για τους άλλους στις συνομιλίες μας.

4) Μιλάς συνεχώς για τα επιτεύγματα σου

Είναι φυσικό να νιώθετε περήφανοι για τα επιτεύγματά σας και να θέλετε να τα μοιραστείτε.

Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κοινοποίησης και της καυχησιολογίας.

Εάν οι συνομιλίες σας μετατρέπονται τακτικά σε… βιτρίνα των επιτυχιών σας, μπορεί να παρασυρθείτε και να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα δείπνο με φίλους και κάποιος αναφέρει ότι έχει αρχίσει να μαθαίνει ισπανικά. Αντί να ρωτήσετε για την εμπειρία του ή γιατί επέλεξε τα ισπανικά, παραθέτετε αμέσως την ιστορία σας για το πώς καταλάβατε τα ιταλικά μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

5) Συχνά αποσπάται η προσοχή σου

Το να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στις συζητήσεις μπορεί να είναι δύσκολο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από ειδοποιήσεις, σκέψεις και διάφορους περισπασμούς.

Αλλά εδώ είναι η σκληρή αλήθεια που έπρεπε να αντιμετωπίσεις: Οταν αποσπάτε συχνά την προσοχή σας ενώ αλληλεπιδράτε με άλλους, στέλνει ένα μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεστε ή δεν ασχολείστε πλήρως.

Και ναι, αυτό σίγουρα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε απορροφημένοι στον εαυτό σας.

Το να είσαι παρών στη στιγμή δείχνει ότι εκτιμάς το άτομο και τη συζήτηση.

Η αφαίρεση των περισπασμών και η εστίαση στο εδώ και τώρα κάνει μια μεγάλη διαφορά στο πόσο αφοσιωμένοι και προσεκτικοί φαίνεστε. Αυτό σημαίνει ότι δείχνετε σεβασμό και εκτίμηση για τους ανθρώπους με τους οποίους είστε. Και ειλικρινά, έτσι δεν θέλουμε όλοι να μας φέρονται;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 3 =