αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να δείξεις ότι είσαι έξυπνος. Χωρίς να… λες πόσο έξυπνος είσαι

Πέντε κινήσεις για να δείξεις ότι είσαι έξυπνος. Χωρίς να… λες πόσο έξυπνος είσαι

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα σας πουν συνήθως ότι είναι εξαιρετικά έξυπνοι. Θα μάθετε πόσο έξυπνοι είναι πραγματικά από τον τρόπο που ενεργούν.

Βλέπετε, μπορούμε να επιδείξουμε ευφυΐα με διάφορους τρόπους που εκτείνονται πέρα από τη συζήτηση για το IQ κάποιου.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να δείξετε τη νοημοσύνη σας χωρίς να αναφέρετε ρητά πόσο υψηλό είναι το IQ σας.

1) Χρησιμοποιώντας μεταφορές

Οι μεταφορές είναι εξαιρετικές για να δείξετε τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταφορές στην αφήγηση για να εξηγήσετε περίπλοκες ιδέες ή συναισθήματα με έναν συναρπαστικό και αξιόλογο τρόπο.

Πώς ακριβώς δείχνουν οι μεταφορές τη νοημοσύνη μας; Δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ δύο άσχετων εννοιών για να προσθέσουμε βάθος και κατανόηση σε μια συζήτηση ή ένα επιχείρημα. Έτσι εκφράζουμε τη γλωσσική και γνωστική μας νοημοσύνη.

Απαιτούν επίσης να σκεφτόμαστε αφηρημένα. Πρέπει να κατανοήσετε δύο διαφορετικά πράγματα σε ένα βαθύτερο επίπεδο και στη συνέχεια να εντοπίσετε μια σχέση μεταξύ τους που μπορεί να μην είναι αμέσως εμφανής.

2) Να θυμάστε λεπτομέρειες

Είτε θυμόμαστε την παραγγελία καφέ κάποιου πριν από εβδομάδες, είτε είστε σε θέση να ανακαλέσετε μικρές λεπτομέρειες για ένα βιβλίο που διαβάσατε πριν από πολύ καιρό, το να θυμάστε λεπτές λεπτομέρειες δείχνει υψηλό επίπεδο προσοχής και μνήμης.

Επιδεικνύει επίσης προσοχή στη λεπτομέρεια, ενεργή ακρόαση, συναισθηματική νοημοσύνη, οργανωτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα: Το να θυμάσαι πληροφορίες για ένα παλιό project ενός πελάτη με μεγάλη λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα σε μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Εάν είστε πωλητής και θυμάστε ότι ένας πελάτης ανέφερε ότι είναι λάτρης του γκολφ, το να το αναφέρετε σε μια μελλοντική συνάντηση μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βαθύτερη σύνδεση.

3) Αίσθηση του χιούμορ

Αποδεικνύεται ότι αν έχετε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, είστε και πιο έξυπνοι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η έρευνα δείχνει ότι το χιούμορ έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα άτομα. Βλέπουμε τους αστείους ανθρώπους ως άτομα που έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ικανότητες και κοινωνική θέση.

Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με ταλέντο στο χιούμορ έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να ασκούν επιρροή και να επηρεάζουν τους άλλους. Το να είσαι αστείος συχνά περιλαμβάνει να βλέπεις τα πράγματα από μια μοναδική οπτική γωνία ή να βρίσκεις απροσδόκητες απαντήσεις ή παρατηρήσεις. Αυτή η δημιουργικότητα είναι μια μορφή νοημοσύνης. Αλλά απαιτεί επίσης διανοητική ευελιξία και ταχύτητα, επειδή περιλαμβάνει γρήγορη εξυπνάδα και την ικανότητα να δημιουργείς γρήγορα συνδέσεις μεταξύ άσχετων πραγμάτων.

4) Περιέργεια

Η νοημοσύνη είναι σέξι. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το πάθος για ζωή, γνώση και μάθηση.

Όταν επιδεικνύετε περιέργεια, αυτόδείχνει την επιθυμία σας να εξερευνήσετε, να κατανοήσετε και να ασχοληθείτε με τον κόσμο γύρω σας.

5) Καινοτόμος σκέψη

Και τέλος, έχουμε την καινοτόμο σκέψη. Επιδεικνύοντας την ικανότητά σας να σκέφτεστε ”έξω από το κουτί” και να φέρνετε στο τραπέζι δημιουργικές ιδέες, δείχνετε ότι προσεγγίζετε τα προβλήματα από μη συμβατικές οπτικές γωνίες και προτείνετε καινοτόμες λύσεις.

Αυτό μπορεί να αναδείξει την ευφυΐα σας. Είναι τόσο απλό.

Το iPhone, για παράδειγμα, μεταμόρφωσε τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων ενσωματώνοντας καινοτόμες λειτουργίες όπως η οθόνη αφής, μια νέα εμπειρία χρήστη και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αλλά δεν χρειάζεται να φτάσετε τόσο μακριά όσο να εφεύρετε ένα νέο προϊόν. Απλώς αποκαλύψτε μερικές από τις πρωτότυπες σκέψεις σας ή αναδείξτε την ικανότητά σας να σκέφτεστε με φρέσκο τρόπο και να παράγετε εξαιρετική δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 12 =