αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες οι άλλοι να σε σέβονται, κόψε αυτές τις 6 χαζές συνήθειες

Αν θες οι άλλοι να σε σέβονται, κόψε αυτές τις 6 χαζές συνήθειες

Δυστυχώς, ο σεβασμός δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε όλους μας.

Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, πώς φαίνεσαι ή τι τίτλο έχεις, δεν θα σε σέβονται όλοι από την αρχή.

Αλλά ευτυχώς, ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στην καθημερινή σας ζωή λειτουργεί ως καθοδήγηση για τους άλλους σχετικά με το πόσο πρέπει να σας σέβονται.

Αν θες οι άλλοι να σε σέβονται, απόφυγε να έχεις αυτές τις 6 συμπεριφορές.

1. Eίσαι αγενής με τους άλλους: Το πρώτο στην λίστα. Αν είσαι αγενής με κάποιον, θα χάσει κάθε σεβασμό για σένα. Και, εξίσου σημαντικό, το ίδιο θα κάνει και όποιος είναι μάρτυρας της προσβλητικής συμπεριφοράς σας.

2. Είσαι υπερβολικά αρνητικός: Είναι εξουθενωτικό να είσαι δίπλα σε κάποιον που παραπονιέται συνεχώς ή έχει μια πολύ, πολύ, πολυ απαισιόδοξη οπτική για τη ζωή. Επιπλέον, σε κάνει να νιώθεις ηττοπαθείς, σαν να είσαι το θύμα σε κάθε περίσταση.

3. Προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες: Ενώ είναι καλό να θέλεις να βοηθάς τους άλλους και να δείχνεις καλοσύνη, όταν προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, κινδυνεύεις να φανεί αδύναμος και αναποφασιστικός. Οι άνθρωποι σέβονται αυτούς που μιλούν και υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

4. Υποβάθμιση των επιτευγμάτων σου: Η ταπεινοφροσύνη και η σεμνότητα είναι αξιοθαύμαστες ιδιότητες, αλλά μπορούν να γίνουν… αρνητικά. Εάν αρνηθείτε να δεχτείτε επαίνους ή αποδίδετε κάθε επίτευγμα σας στην τύχη ή στις προσπάθειες των άλλων, οι άλλοι άνθρωποι σύντομα θα σας πιστέψουν και θα χάσουν το σεβασμό για εσάς.

5. Μιλάς άσχημα για ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους: Ενώ είναι κάπως συνηθισμένο να μιλάς για άτομα που δεν είναι παρόντα, αν ο τόνος αυτής της συζήτησης είναι εντελώς αρνητικός, αυτοί με τους οποίους μιλάς μπορεί να αισθάνονται άβολα και μπορεί να αναρωτιούνται αν μιλάς έτσι και για αυτούς.

6. Μιλάς για τον εαυτό σου όλη την ώρα: Οι καλές συζητήσεις είναι αμφίδρομες- όλοι μπορούν να εκφραστούν. Έτσι, αν τραβάτε τα φώτα της δημοσιότητας μιλώντας για τον εαυτό σας όλη την ώρα, οι άλλοι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται ότι τους ακούτε ή τους σέβεστε και θα χάσουν το σεβασμό για εσάς σε αντάλλαγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =