αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κανόνες που εφαρμόζουν στη ζωή τους οι άνθρωποι που δεν αναζητούν την έγκριση των άλλων

Πέντε κανόνες που εφαρμόζουν στη ζωή τους οι άνθρωποι που δεν αναζητούν την έγκριση των άλλων

Ένιωσες ποτέ ότι ανησυχείς υπερβολικά… για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι;

Δεν είσαι o μόνος.

Πολλοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα να δίνουμε υπερβολική βαρύτητα στις απόψεις των άλλων. Ναι, είναι φυσικό να νοιάζεστε. Αλλά όχι σε σημείο που να σας κρατάει πίσω.

Αν για κάθε κίνηση που κάνεις και για κάθε ιδέα που έχεις αναζητάς την έγκριση των άλλων, μάλλον θα μείνεις πίσω στη ζωή σου. Πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να πορευτούν στο μονοπάτι που θέλουν, χωρίς να επιρεάζονται από εξωτερικές «φωνές»; Εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν.

Ανταγωνίζονται μόνο τον εαυτό τους

Το να μην χρειάζεσαι εξωτερική επικύρωση σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Στην εποχή μας βέβαια είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα και να συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις ζωές που «διαφημίζουν» οι άλλοι στα social media. Στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια, όλοι αυτοί δείχνουν την ζωή που θέλουν να προβάλλουν, αφήνοντας στην άκρη ο,τι δεν θέλουν να προβάλουν.

Μην μπεις σε αυτή την κούρα ανταγωνισμού. Φρόντισε να είσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν χτες.

Δεν χρειάζεται να αποδείξουν κάτι σε άλλους ανθρώπους

Οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται εξωτερική επικύρωση αγκαλιάζουν αυτό που είναι και έχουν αποφασίσει ότι θα είναι η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού τους αντί να πιστεύουν ότι θέλουν οι άλλοι να είναι, λέει ο συγγραφέας, Angel Chernoff.

Αυτή η φιλοσοφία τους βοηθά να ανοιχτούν σε πραγματικές σχέσεις, πραγματική ευτυχία και πραγματική επιτυχία, λέει.

Δεν κυνηγάνε likes στα social media

Τα likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επηρεάζουν τα άτομα που δεν χρειάζονται επικύρωση από άλλους.

Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια… φούσκα, όπως είπαμε και πριν. «Οι άνθρωποι αποκαλύπτουν μόνο τα καλύτερα κομμάτια της ζωής τους και ποτέ δεν μιλούν για αυτό που τους τραβάει κάτω», λέει η συγγραφέας, Nikita Bhardwaj.

Τα άτομα που δεν αναζητούν επικύρωση μπορεί επίσης να μοιράζονται αναρτήσεις στα social media για να ρίξουν φως σε έναν σκοπό για τον οποίο είναι παθιασμένοι ή στη δουλειά που κάνουν.

Είναι ικανοί να δημοσιεύουν μια λιγότερο… τέλεια εικόνα του εαυτού τους απλώς και μόνο επειδή τους αρέσει και ίσως υπάρχει μια προσωπική ιστορία πίσω από αυτό που έχει νόημα.

Είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά τους, αλλά σίγουρα δεν κάνουν επίδειξη

Ένα άτομο που δεν χρειάζεται την έγκριση των άλλων, εξακολουθεί να του αρέσει να μοιράζεται τα επιτεύγματά του και τη δουλειά για την οποία είναι περήφανος, αλλά το κάνει με τρόπο που εμμένει στα γεγονότα και δίνει έμφαση στις προσπάθειές του, λέει η Amy Morin. ψυχοθεραπεύτρια και λέκτορας στο Northeastern University.

«Επίσης, δίνουν τα εύσημα εκεί που πρέπει», λέει. Αλλά δεν είναι υπερβολικά μετριοπαθείς για τα επιτεύγματά τους. Εννοείται ότι δεν πάνε στο άλλο άκρο… να κάνουν επίδειξη.

Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος για κάποια πράγματα

Τέτοιοι άνθρωποι συνήθως έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση καταλαβαίνουν ότι τα λάθη θα είναι αναπόφευκτα.

Δεν βλέπουν το νόημα να αποφεύγουν ορισμένες εργασίες ή καταστάσεις μόνο και μόνο λόγω πιθανών λαθών που μπορεί να κάνουν.

Αυτό που κάνουν αντ’ αυτού είναι να παίρνουν τα χρήματα μαθήματα από τα ενδεχόμενα λάθη και να εξελίσσονται. Αυτό δημιουργεί επιπλέον αυτοπεποίθηση γιατί προέρχεται από άμεσες εμπειρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 11 =