αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κανόνες που ακολουθούν οι ειλικρινείς άνθρωποι στη ζωή. Και επιλέγουν την αλήθεια

Πέντε κανόνες που ακολουθούν οι ειλικρινείς άνθρωποι στη ζωή. Και επιλέγουν την αλήθεια

Μας έμαθαν να είμαστε ειλικρινείς πάντα από τότε που ήμασταν παιδιά – έπρεπε να πείτε στη μαμά σας ότι κατά λάθος της έσπασες το αγαπημένο της βάζο ή ότι είχατε φάει κρυφά τη σοκολάτα στο ψυγείο.

Καθώς όμως μεγαλώνουμε, αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε αυτή την αρετή. Αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρές καταστάσεις και προκλήσεις και τείνουμε να φοβόμαστε τις σοβαρότερες συνέπειες.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο «σωστό» πιστεύουμε και αισθανόμαστε ότι είναι ένα ψέμα σε πολλές περιπτώσεις, η ειλικρίνεια θα μας φέρει μια αίσθηση ελευθερίας, ψυχικής ηρεμίας και ικανοποίησης.

Μας βοηθά να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ουσιαστικές σχέσεις, να αναπτυχθούμε ως άτομα και να ανυψώσουμε τη ζωή μας. Εδώ είναι λοιπόν 5 κανόνες που ακολουθούν οι ειλικρινείς άνθρωποι στη ζωή. Και επιλέγουν την αλήθεια.

Μην φοβάστε να παραδεχτείτε τα λάθη σας

Το να είσαι ειλικρινής είναι ένας καθημερινός αγώνας- είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι ξέρουν ότι δεν είναι τέλειοι, γι’ αυτό παραδέχονται τα λάθη τους. Το παραδέχονται όταν τα έχουν κανε θάλασσα γιατί εκτιμούν τις σχέσεις και την εμπιστοσύνη των άλλων σε αυτούς.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν κατηγορούν τους άλλους και δικαιολογούν τις πράξεις τους. Δεν θα καταφύγουν σε αυτές τις συμπεριφορές για να υποβαθμίσουν τα λάθη τους ή να αποφύγουν την ευθύνη. Ξέρουν ότι έκαναν κάτι λάθος, επομένως είναι δίκαιοι και αρκετά συμπονετικοί ώστε να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των λαθών τους.

Μην κακολογείτε άλλους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν κακολογούν ποτέ τους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους και διαδίδουν κουτσομπολιά, είτε για έναν φίλο είτε για κάποιον που μόλις και μετά βίας γνωρίζουν.

Επίσης εκτιμούν τους αγαπημένους τους και δεν θα τους πληγώσουν ή τους προδώσουν σκόπιμα.

Συζητούν ιδιωτικά τα θέματά τους απευθείας με το εμπλεκόμενο άτομο. Έτσι δεν θα χάνουν χρόνο συμμετέχοντας σε μικροσυζητήσεις όπου το εν λόγω άτομο δεν μπορεί καν να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το τι πιστεύουν οι ειλικρινείς άνθρωποι για εσάς δεν βασίζεται σε φήμες και αβάσιμες κατηγορίες που ακούνε από άλλους.

Μην αφήνετε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα για χάρη της αποφυγής των συγκρούσεων

Το να αφήνετε τα πράγματα… κάτω από το χαλί για να αποφύγετε τις συγκρούσεις φαίνεται ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μερικές φορές.

Αλλά μπορεί επίσης να γεννήσει δυσαρέσκεια και αποξένωση στις σχέσεις όταν τα συναισθήματά σου είναι «εμφιαλωμένα».

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν βλέπουν πάντα τις συγκρούσεις ως κάτι κακό, επειδή γνωρίζουν ότι είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να περάσει κάθε σχέση για να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί μια ισχυρότερη σύνδεση.

Μην φοβάσαι να ανοίξεις μια δύσκολη συζήτηση, αν είναι απαραίτητη για να λυθεί ένα πρόβλημα.

Ποτέ μην παίρνετε εύσημα για τη δουλειά άλλων ανθρώπων

Οι ειλικρινείς άνθρωποι είναι υπερήφανοι που εργάζονται σκληρά με ακεραιότητα, επομένως δεν παίρνουν ποτέ τα εύσημα για τη δουλειά των άλλων.

Πρώτον, είναι παρόμοιο με την κλοπή, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο για αυτούς. Δεύτερον, είναι άδικο για τους ανθρώπους που έχουν χύσει αίμα και δάκρυα για τα επιτεύγματά τους.

Πέρα από αυτό, το να επαινούνται για πράγματα για τα οποία δεν εργάστηκαν σκληρά δεν ταιριάζει ποτέ με τίμιους ανθρώπους, είτε είναι κάτι παράνομο όπως η αντιγραφή της δουλειάς άλλων, είτε απλά η απόδοση της επιτυχίας ενός συναδέλφου στον εαυτό τους.

Οι γνήσιοι άνθρωποι γιορτάζουν την επιτυχία των άλλων, δεν υπονομεύουν τη σκληρή δουλειά τους.

Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας χωρίς να είστε αλαζονικοί

Οι ειλικρινείς άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν πιστοί στον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν και αποδέχονται ποιοι είναι.

Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και δεν απολογούνται που επέλεξαν να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δείχνουν ειλικρινά και με αυτοπεποίθηση στους άλλους ποιοι πραγματικά είναι, αλλά είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και τις επιπτώσεις τους στους γύρω τους. Δείχνουν τον αληθινό τους εαυτό χωρίς να υποτιμούν τους άλλους μόνο και μόνο για να αισθάνονται ανώτεροι, όπως κάνουν οι αλαζονικοί και ανασφαλείς άνθρωποι.

Και το να έχουν αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι πιστεύουν ότι είναι τέλειοι. Σημαίνει απλώς ότι εμπιστεύονται τον εαυτό τους να κάνει δύσκολα πράγματα και αναπτύσσονται μέσα από τα λάθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =