αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες που σαμποτάρουν το μέλλον σου- Τις έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι

Πέντε κακές συνήθειες που σαμποτάρουν το μέλλον σου- Τις έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι

Η ζωή είναι το άθροισμα των συνηθειών μας. Η καθιέρωση θετικών συνηθειών και ρουτινών, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της μελλοντικής επιτυχίας μας. Ωστόσο, ορισμένες κακές συμπεριφορές μπορούν να σαμποτάρουν την πρόοδό σας και να σας οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτι, αν τις αφήσετε ανεξέλεγκτες.

Τώρα θα δούμε 5 κακές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν το μέλλον σας. Και μερικές γρήγορες συμβουλές για να διορθώσετε την κατάσταση. Κάνοντας μικρές, συνεπείς αλλαγές σήμερα, θα φτάσετε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Συνήθεια 1: Δεν αποταμιεύετε αρκετά χρήματα

Το να μην βάζετε τακτικά χρήματα στην άκρη για αποταμιεύσεις είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να… υπονομεύσετε τη μελλοντική σας οικονομική υγεία. Η αποταμίευση είναι ένα δίχτυ ασφαλείας για απροσδόκητα έξοδα και σας δίνει ευελιξία σε περίπτωση απώλειας εργασίας ή άλλων έκτακτων περιστατικών. Κάντε συνήθεια να μεταφέρετε αυτόματα ένα μέρος κομμάτι του μισθού σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο. Ξεκινήστε από μικρά ποσά αν χρειαστεί, αλλά προχωρήστε μέχρι να εξοικονομείτε το 10-20% του εισοδήματός σας.

Συνήθεια 2: Δεν επενδύετε στον εαυτό σας

Αν δεν συνεχίσετε να μαθαίνετε και να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας, αυτό μπορεί να σας βλάψει μακροπρόθεσμα. Αναζητήστε τρόπους να επενδύσετε στον εαυτό σας, είτε παρακολουθείτε μαθήματα, παρακολουθείτε συνέδρια, μαθαίνετε νέα εργαλεία/λογισμικά ή αποκτάτε πιστοποιητικά για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Στόχος είναι να βελτιώνεσαι σιγά- σιγά, κάθε μέρα. Το να είσαι δια βίου μαθητής σε κάνει πιο πολύτιμο επαγγελματικά και πιο ανθεκτικό στον «μαραθώνιο».

Θυμήσου και το άρθρο: Από το MIT ως το Stanford: Δες εδώ 1.700 δωρεάν online μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια (Λίστα).

Συνήθεια 3: Δεν δικτυώνεσαι και δεν χτίσεις επαφές

Το να έχεις σταθερές και ουσιαστικές διασυνδέσεις είναι κρίσιμο για την επιτυχία στις περισσότερες καριέρες. Κάντε την ανάπτυξη του δικτύου σας μία συνήθεια– όχι μόνο όταν χρειάζεστε κάτι. Βοηθήστε τους άλλους όταν μπορείτε και διατηρήστε επαφή με τους ανθρώπους ακόμα και αφού δεν εργάζεστε πλέον μαζί. Ένα ισχυρό δίκτυο οδηγεί σε περισσότερες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες, είτε πρόκειται για προοπτικές εργασίας, είτε για projects, είτε για ευεργετικές συνεργασίες.

Συνήθεια 4: Δεν φροντίζετε την υγεία σας

Η παραμέληση της διατροφής, της άσκησης, της διαχείρισης του άγχους και της προληπτικής ιατρικής φροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σας. Κάντε τακτικές εξετάσεις, και φροντίστε τον εαυτό σας όταν χρειάζεται. Κάντε την αυτο-φροντίδα προτεραιότητα, υιοθετώντας συνήθειες υγιεινής διατροφής, σωματικής άθλησης, καλού ύπνου και ψυχικής υγείας. Το να φροντίζεις τον εαυτό σου τώρα αποδίδει εκθετικά αργότερα.

Συνήθεια 5: Δεν έχετε κανένα σχέδιο και στόχους

Το να ζεις χωρίς καθορισμένα όνειρα, σχέδια ή στόχους, σε αφήνει να παρασυρθείς σε λάθος μονοπάτια, επαγγελματικά και προσωπικά. Διατυπώστε ξεκάθαρα τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας. Είτε αφορούν την καριέρα, είτε τα οικονομικά, οικογένεια, υγεία/γυμναστική, χόμπι, ταξίδια ή άλλα.

Προσδιορίστε τα βήματα προς αυτούς τους στόχους. Να ελέγχετε και να κάνετε update τακτικά τα σχέδιά σας και να μετράτε την πρόοδο σας. Το να έχεις σκοπό και όραμα τροφοδοτεί το κίνητρο και σε βοηθά να μεγιστοποιήσεις τις δυνατότητές σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Centi-millionaires: Πόσοι είναι οι υπερ-πλούσιοι της Ελλάδας. Ο πλούτος τους προέρχεται από 4 βασικές πηγές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =