αρχικηVIRALΠέντε κακές συνήθειες που διώχνουν τους φίλους μακριά σου. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε κακές συνήθειες που διώχνουν τους φίλους μακριά σου. Πόσες από αυτές έχεις;

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να είστε ένας καλός φίλος που έχει κακές… συνήθειες; Και ότι αυτό μπορεί να απομακρύνει άτομα που σας ενδιαφέρουν;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 τέτοιες συνήθειες και πώς επηρεάζουν αρνητικά τις φιλικές σχέσεις σας- και όχι μόνο.

Μην αφήνετε αυτές τις συνήθειες να σαμποτάρουν πλέον τις φιλίες σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες είναι και πώς να τις διακόψετε.

1. Είσαι πάνω από το κινητό σου, όταν βγαίνεις με φίλους

Είμαστε στα τηλέφωνά μας τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά πότε πρέπει να τα αφήσουμε κάτω;  Όταν περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μας, φυσικά!

Το να βρίσκεστε κοντά με αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να είναι συνηθισμένο για εσάς, αλλά δεν είναι εντάξει να το θεωρείτε δεδομένο ή να συμπεριφέρεστε άσχημα στους ανθρώπους.

Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που είναι κοινωνικά αποδεκτό να είστε με το βλέμα στο τηλέφωνό σας—δείχνοντας στον φίλο σας φωτογραφίες από τις διακοπές ή αστεία memes ή απαντώντας σε μια κλήση, ώστε να γνωρίζετε αν άλλα άτομα είναι καθ’ οδόν για να σας συναντήσουν.

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε πιο άνετα να έχουμε μαζί μας το τηλέφωνό μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή σε περίπτωση που σας χρειαστούν / υπάρχουν έκτακτες ειδήσεις / συμβαίνει κάτι τρελό! Αλλά μην είσαι κολλημένος στην οθόνη όταν είσαι έξω με παρέα.

2. Αργείς στις συναντήσεις

Κάθε παρέα έχει αυτό το άτομο που… αργεί πάντα στις συναντήσεις.

Αναμφισβήτητα δεν είναι καλή συνήθεια. Να είσαι πάντα αυτός που τρέχει να προλάβει να είναι στην ώρα του- και τις περισσότερες φορές να αργεί. Και να ξεκινά να παραθέτει ένα σορό δικαιολογίες.

Δεν είναι ότι το κάνεις επίτηδες και δεν φταις απαραίτητα εσύ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα απαίσιο συναίσθημα. Και, δυστυχώς, είναι επίσης ένα φρικτό συναίσθημα για τον άλλο…

3. Στρέφεις κάθε συζήτηση πάνω σου

Μπορεί να μην παρατηρήσετε ότι το κάνετε αυτό, αλλά προσπαθήστε να προσέχετε πόσο συχνά στρέφετε τις συζητήσεις στον εαυτό σας.

Εάν ένας φίλος/η μιλάει για το αγόρι/κορίτσι του, μήπως μπερδεύετε τη συζήτηση και μιλάτε για τη δική σας προσωπική ζωή;

Είναι ωραίο να συμμετέχεις σε συζητήσεις, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αφήνεις τους φίλους σου να έχουν τη σειρά τους να μιλήσουν. Δώσε τους χρόνο για να μοιραστούν αυτό που θέλουν.

4. Δανείζεσαι πράγματα και… δεν τα επιστρέφεις ποτέ

Εάν οι φίλοι σας έχουν την καλοσύνη να σας αφήσουν να δανειστείτε τα πράγματά τους, θα πρέπει να είστε αρκετά ευγενικοί να τα επιστρέψετε — στην ιδανική περίπτωση, προτού σας ζητηθεί. Aλλά, τουλάχιστον, όταν σας ζητηθεί.

Αν δεν έχετε μια περίοδο κακής ψυχικής υγείας ή δεν έχετε κληθεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει δικαιολογία.

Μπορεί να μην συνειδητοποιείτε ότι το κάνετε, αλλά είναι απογοητευτικό για το άλλο άτομο να πρέπει να σας κυνηγά συνεχώς για να πάρει τα πράγματά του πίσω.

5. Κάνεις προτάσεις, αλλά… δεν τις κάνεις πραγματικότητα

«Θα πρέπει να κανονίσουμε να πάμε για καφέ κάποια στιγμή!». Όλοι το έχουμε πει, ακόμα και με εκείνο τον φίλο που συναντήσαμε τυχαία στον δρόμο.

Εάν είστε το είδος του ατόμου που το λέει αυτό κάθε φορά που συναντάτε κάποιον και μετά δεν το κάνετε πράξη ποτέ, μπορεί να είστε ένοχοι ότι είστε «κακός» φίλος.

Μπορεί να είναι απλώς ένα άχρηστο σχόλιο για εσάς, αλλά ίσως σημαίνει κάτι για τους γύρω σας.

Φυσικά, μπορεί να το εννοείτε ειλικρινά, αλλά εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό για το άλλο άτομο όταν δεν υλοποιούνται τα σχέδια.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =