αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να ξέρεις την απάντηση αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Πέντε ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να ξέρεις την απάντηση αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν αυτοί που είναι επιτυχημένοι σκέφτονται διαφορετικά από εκείνους που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αν μαντέψατε «ναι», έχετε δίκιο.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ενστικτώδεις απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία πολλοί από εμάς νιώθουμε σύγχυση ή αβεβαιότητα. Και είτε εν γνώσει τους είτε όχι, θέτουν στον εαυτό τους αυτές τις ερωτήσεις πριν ξεκινήσουν οποιοδήποτε εγχείρημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ερωτήσεις για να σας καθοδηγήσουν εάν αντιμετωπίζετε εμπόδια ή αβεβαιότητα στις προσπάθειές σας.

Εδώ είναι 5 τέτοιες ερωτήσεις. Έχεις τις απαντήσεις;

1. Γιατί πραγματικά το κάνω αυτό;

Ένα άτομο που είναι προορισμένο για επιτυχία ξέρει ακριβώς γιατί κάνει αυτό που κάνει. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο κίνητρο πίσω από την ορμή τους και αυτό είναι που τους ωθεί να πετύχουν.

Ρωτήστε οποιοδήποτε επιτυχημένο άτομο γιατί κάνει τα πάντα προς τον στόχο του και θα σας πουν αμέσως το κίνητρό τους.

Ίσως θέλουν να αφήσουν μια κληρονομιά στα παιδιά τους, να μαζέψουν χρήματα για έναν παθιασμένο σκοπό, να κάνουν μια αλλαγή στον κόσμο μεγάλη ή μικρή. ‘Η απλώς επειδή τους φέρνει βαθιά χαρά.

Το κίνητρο είναι το θεμέλιο για σχεδόν όλα.

Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε τον λόγο πίσω από τον στόχο σας και να είστε απολύτως σαφής για το γιατί είναι τόσο σημαντικός για εσάς, αυτό μπορεί να αναζωπυρώσει τη δέσμευσή σας και την επιμονή σας, εάν πέσετε ποτέ.

2. Πώς μοιάζει η επιτυχία για εμένα;

Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα, αλλά ένας επιτυχημένος άνθρωπος έχει μια σταθερή ιδέα για το τι στοχεύει.

Θα μπορούσε να είναι ένας συγκεκριμένος στόχος σωματικής διάπλασης ή στόχος φυσικής κατάστασης (δηλαδή τρέξιμο 10 χιλιομέτρων σε 45 λεπτά), ένα ακαδημαϊκό επίτευγμα (απόκτηση διδακτορικού τίτλου μέχρι την ηλικία των 35 ετών) ή η αγορά μιας φάρμας για χόμπι μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Εφόσον το όνειρο είναι σημαντικό για εσάς και σας τροφοδοτεί με έμπνευση για να το πετύχετε, είναι μια ιερή αναζήτηση που αξίζει υποστήριξης και ενθάρρυνσης.

3. Ποιες θυσίες είμαι διατεθειμένος να κάνω;

Είναι μια πραγματικότητα: Κάθε επιτυχία απαιτεί θυσίες.

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη θυσία χρόνου με τον/την σύντροφό τους ή τα παιδιά του για να εργαστεί 15 ώρες τις ημέρες για μερικά χρόνια (αν όχι περισσότερο) για να επιτύχει τους στόχους του.

Για άλλους, μπορεί να σημαίνει να… ζουν με ζυμαρικά και καφέ, ώστε να μπορούν να επενδύσουν όλα τους τα χρήματά τους στην επιχείρηση που χτίζουν.

Είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε τι είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε για να πετύχετε έναν στόχο που είναι σημαντικός για εσάς.

Εάν αυτός είναι ένας στόχος φυσικής κατάστασης, είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε θυσιάζοντας τα αγαπημένα σας φαγητά επ’ αόριστον για να χτίσετε τη σωματική διάπλαση που θέλετε; Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ορόσημο, είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε τις σχέσεις σας ή/και να μετακομίσετε σε μια διαφορετική πόλη για αρκετά χρόνια για να παρακολουθήσετε το πανεπιστήμιο των ονείρων σας;

Να είστε απόλυτα ειλικρινείς και ρεαλιστές σχετικά με αυτό που είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε (έστω και προσωρινά).

4. Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μου;

Όλοι έχουμε δυνατά και αδύνατα σημεία και είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε και να τα αποδεχόμαστε.

Αναγνωρίζοντας τα μειονεκτήματά μας καθώς και τα δυνατά μας σημεία, μπορούμε να προσδιορίσουμε σε τι είμαστε ικανοί να διακριθούμε και σε τι χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη ή ανάθεση.

Για παράδειγμα, εάν είστε ένα πολύ δημιουργικό άτομο που παλεύει με τη διαχείριση των οικονομικών, θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν εξαιρετικό οικονομικό σύμβουλο ή λογιστή για να σας βοηθήσει.

Ομοίως, ένας οραματιστής ηγέτης που έχει τρομερά λαμπρές ιδέες, αλλά παλεύει με την εκτέλεση και τις μικρές λεπτομέρειες, θα επωφεληθεί από έναν οργανωτή που προσανατολίζεται έντονα στη λεπτομέρεια, ο οποίος μπορεί να προγραμματίσει τα πάντα και να κρατήσει την ομάδα σε καλό δρόμο.

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι συνεργάζονται με εξαιρετικά άτομα των οποίων οι δυνάμεις συμπληρώνουν τις δικές τους δυνάμεις. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καταπληκτικοί σε όλα, αλλά σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον στους στόχους μας.

5. Τι αντίκτυπο θέλω να έχω στον κόσμο;

Ή, για να το πούμε διαφορετικά: Ποια κληρονομιά θέλω να αφήσω;

Το έχουμε πει κάπως νωρίτερα, αλλά είναι ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε. Ενώ το προσωπικό επίτευγμα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για την επίτευξη του στόχου, το να βοηθάς τους άλλους και να αφήνεις ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση για επιτυχία.

Όταν σκέφτεστε τον στόχο που θα θέλατε να επιτύχετε, σκεφτείτε τους κυματισμούς και τις αλλαγές που θα προκαλέσει αυτός ο στόχος με την πάροδο του χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 20 =