αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές τακτικές που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι. Και «επιβιώνουν» μέσα στις δυσκολίες

Πέντε απλές τακτικές που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι. Και «επιβιώνουν» μέσα στις δυσκολίες

Πιθανότατα γνωρίζετε κάποιον που παραμένει θετικός παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει αντιξοότητες και απογοητεύσεις.

Ποιο είναι το μυστικό τέτοιων ανθρώπων; Πήραν ένα μαγικό φίλτρο που τους δίνει έναν ατελείωτη θέληση για ζωή;

Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή: είναι ψυχικά δυνατοί.

Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν καλά την πίεση και μπορούν να ξεπερνάνε τα εμπόδια.

Τα καλά νέα; Αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιέσαι, αλλά μπορείς να το βελτιώνεις συνεχώς. Εδώ είναι 5 συνήθειες των ανθρώπων με αξιοσημείωτη ψυχική δύναμη που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας.

1) Βάζουν στόχους

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις. Όταν ορίζετε στόχους S.M.A.R.T. έχετε έναν οδικό χάρτη που απλά πρέπει να ακολουθήσετε. Mπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις πρόοδο στη ζωή σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θες. Αλλά τι σημαίνει το παραπάνω ακρωνύμιο; Ας το δούμε:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Πρέπει επίσης να χωρίσετε τους μεγαλύτερους στόχους σε μικρότερες, διαχειρίσιμες εργασίες και να δημιουργήσετε σχέδια δράσης για την επίτευξή τους.

2) … και δεσμεύονται σε αυτούς

Ο καθορισμός στόχων δεν είναι αρκετός. Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν τα παρατάνε μέχρι να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.

Αφού έχετε κατά νου έναν στόχο SMART, αναφέρετε όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε την αποστολή σας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε 300 $ τους επόμενους 3 μήνες, πρέπει να αφήσετε στην άκρη 100 $ από τους επόμενους 3 μισθούς σας. Τι έξοδα μπορείτε να περικόψετε για να το κάνετε αυτό; Θα πρέπει να πεις όχι στις εξόδους με φίλους; Πρέπει να παραλείψετε τον καθημερινό καφέ στα Starbucks; Να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο και να ασκηθείτε στο σπίτι;

Αφού έχετε ένα σχέδιο, ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να το ολοκληρώσετε, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

3) Γιορτάζουν τις μικρές νίκες

Το να κυνηγήσεις έναν μεγάλο στόχο μπορεί να είναι κουραστικό, ειδικά όταν είναι τόσο δελεαστικό να υποκύψεις στην άμεση ικανοποίηση.

Είναι πιο εύκολο να κάνετε scroll στο TikTok παρά να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να πάτε για τρέξιμο. Ή να δεις ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς που σου αρέσει αντί να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κάνεις κάτι παραγωγικό.

Το να πάτε για στιγμιαία ικανοποίηση απελευθερώνει ντοπαμίνη, ώστε να αισθάνεστε καλά.

Το μειονέκτημα είναι ότι όσο περισσότερο διασκεδάζετε αυτή τη συμπεριφορά, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσετε τον φαύλο κύκλο.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γιορτάζουμε κάθε επιτυχία στην πορεία.

Καταφέρατε να εξοικονομήσετε $100 τον πρώτο μήνα; Κάντε ένα πάρτι.

Καμία νίκη δεν είναι πολύ μικρή για να μην την αναγνωρίσουμε.

4) Βάζουν challenges τον εαυτό τους

Δεν μπορείτε να χτίσετε ανθεκτικότητα εάν δεν θέλετε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Οι άνθρωποι με αξιοσημείωτη ψυχική δύναμη το γνωρίζουν αυτό, επομένως προκαλούν τακτικά τον εαυτό τους.

Βρείτε τη δική σας πρόκληση. Ίσως μπορείτε να ξυπνάτε μόλις μια ώρα νωρίτερα κάθε μέρα για ένα μήνα. Ή εγκαταλείψτε τον καφέ για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Μόλις… επιζήσετε, θα νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

5) Ανταγωνίζονται μόνο με τον εαυτό τους

Τέλος, τα άτομα με αξιοσημείωτη ψυχική δύναμη γνωρίζουν ότι το μόνο άτομο με το οποίο πρέπει να ανταγωνιστούν είναι ο εαυτός τους.

Και μην συγκρίνεστε με την… τελική version κάπποιου άλλου. Αν μόλις ξεκινήσατε το τρέξιμο, δεν μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με έναν επαγγελματία αθλητή.

Αλλά είσαι ήδη καλύτερος από εσένα που δεν σηκωνόσουν καν από τον καναπέ.

Επικεντρωθείτε στην πρόοδο. Στο μέλλον θα το εκτιμήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + twenty =