αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές συνήθειες που μπορείς να εφαρμόσεις για να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους

Πέντε απλές συνήθειες που μπορείς να εφαρμόσεις για να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους

Όλοι έχουμε δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι αποδέχονται τη μετριότητα και δεν αξιοποιούν 100% τα ταλέντα τους. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη στασιμότητα και να επιτύχετε εκθετική προσωπική ανάπτυξη με τις κατάλληλες συνήθειες και αλλαγές νοοτροπίας. Η υιοθέτηση μόνο λίγων συνηθειών έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη διαδρομή σας.

Το It’s Possible παραθέτει λοιπόν 5 συνήθειες που, βάσει ερευνών, μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας και να ξεπεράσετε όλους τους άλλους γύρω σας. Η εφαρμογή αυτών των συνηθειών απαιτεί δέσμευση και συνέπεια, αλλά η ανταμοιβή είναι τεράστια. Θα διευρύνετε το μυαλό σας, θα αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας και θα γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

1. Διαβάστε για να διευρύνετε το μυαλό σας

Η καθημερινή ανάγνωση διευρύνει το μυαλό σας και σας ανοίγει σε νέες προοπτικές. «Καταναλώστε» βιβλία, άρθρα, podcast και ηχητικά βιβλία σε διάφορα θέματα. Η ανάγνωση σάς εξοπλίζει με γνώσεις και ιδέες που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού.

Για παράδειγμα, η ανάγνωση βιογραφιών σας δείχνει στο πώς σκέφτονται και παίρνουν αποφάσεις οι άνθρωποι με επιρροή. Η μελέτη της κλασικής λογοτεχνίας σας συνδέει με δοκιμασμένη στο χρόνο σοφία. Η ευρεία ανάγνωση χτίζει πνευματικούς μυς και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία.

Αντιμετωπίστε το διάβασμα σαν μια προπόνηση για το μυαλό σας. Απορροφήστε νέο υλικό – και στοχεύστε να μαθαίνετε κάτι νέο κάθε μέρα. Ένα ευρύ, ενεργό μυαλό είναι κρίσιμο για να ξεπεράσεις τους άλλους.

2. Εμμονή… με την προσωπική ανάπτυξη

Για να ξεπεράσετε τους άλλους, πρέπει να είστε αμείλικτοι με τη βελτίωση του εαυτού σας. Η εκμάθηση και η επέκταση των δεξιοτήτων, πρέπει να γίνει εμμονή. Επενδύστε σταθερά χρόνο κάθε μέρα για να ενισχύσετε την προσωπική σας ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, αφιερώστε 30 λεπτά το πρωί για να διαβάσετε, να σκεφτείτε και να μάθετε. Ακούστε podcast κατά τη διάρκεια της μετακίνησης στην εργασία σας. Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα που σχετίζονται με τις δεξιότητες που θέλετε να αναπτύξετε. Παρακολουθήστε σεμινάρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Η προσωπική ανάπτυξη πρέπει να ενσωματωθεί στον τρόπο ζωής σας, όχι απλώς να γίνεται τυχαία. Δες το ως καθήκον σου για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου. Πειθαρχήστε τον εαυτό σας για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη μάθηση παρά στην αλόγιστη κατανάλωση ψυχαγωγίας.

3. Βελτιωθείτε 1% καθημερινά με μικρά βήματα

Η πορεία προς την εκθετική ανάπτυξη εμπεριέχει μικρές, σταδιακές βελτιώσεις κάθε μέρα. Προσπαθήστε να γίνεστε 1% καλύτεροι καθημερινά μέσω των συνηθειών, των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της νοοτροπίας σας.

Για παράδειγμα, διαβάστε δέκα σελίδες ενός βιβλίου, εξασκήστε τις κορυφαίες δεξιότητές σας για 15 λεπτά ή σηκώστε άλλα πέντε κιλά σε κάθε προπόνηση στο γυμναστήριο. Τα μικρά, σταθερά κέρδη μετατρέπονται με την πάροδο του χρόνου σε σημαντικές βελτιώσεις.

Η παρακολούθηση της προόδου σας διατηρεί το κίνητρο. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο για να καταγράψετε τις καθημερινές σας βελτιώσεις. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε τις βασικές μετρήσεις σας. Γιορτάστε κάθε μικρή νίκη.

4. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που έχουν νοοτροπία ανάπτυξης

Οι άνθρωποι υιοθετούν τη νοοτροπία και τις συμπεριφορές των άλλων ατόμων που έχουν στον κύκλο τους. Αν θέλετε να εξελιχτείτε, γεμίστε τη ζωή σας με ανθρώπους που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη.

Κάντε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσάς. Παρακολουθήστε συνέδρια και δικτυωθείτε με άτομα στην κορυφή του τομέα σας. Αποκτήστε έναν μέντορα που θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα σας ωθήσει προς τα εμπρός.

Περιορίστε το χρόνο με στάσιμους ανθρώπους που σας παρασύρουν προς τα κάτω ή αποθαρρύνουν τα όνειρά σας. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το σε ποιον δίνετε πρόσβαση στο μυαλό και στον χρόνο σας.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5. Απαλλαγείτε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις

Όλοι κουβαλάμε περιοριστικές πεποιθήσεις που περιορίζουν την ανάπτυξη και τις δυνατότητές μας. Εκδηλώνονται ως αμφιβολία για τον εαυτό μας, αρνητικό self-talk ή υποθέσεις για το τι μπορούμε να πετύχουμε.

Για παράδειγμα: «Δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να ξεκινήσω μια επιχείρηση». «Δεν μπόρεσα ποτέ να είμαι σε φιτ». «Δεν έχω το ταλέντο να πετύχω στη μουσική».

Για να ξεπεράσετε τους άλλους, πρέπει να αμφισβητήσετε τις εσωτερικές περιοριστικές αφηγήσεις σας. Αμφισβητήστε την εγκυρότητά τους εξετάζοντας αντικειμενικά αντίθετα στοιχεία. Η εμπειρία δείχνει ότι η πεποίθησή σας είναι αληθινή;

Χρησιμοποιήστε επιβεβαιώσεις για να βρείτε νέες πεποιθήσεις για τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας. Το μυαλό σας θα ευθυγραμμιστεί με τις κυρίαρχες σκέψεις σας με την πάροδο του χρόνου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 19 =