αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές κινήσεις για να σε συμπαθούν οι άλλοι, χωρίς να αλλάξεις την προσωπικότητα σου

Πέντε απλές κινήσεις για να σε συμπαθούν οι άλλοι, χωρίς να αλλάξεις την προσωπικότητα σου

Έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα δωμάτιο όπου ένα άτομο φαίνεται να έλκει αβίαστα τους άλλους προς το μέρος του; Ένα άτομο που η παρουσία του φωτίζει τη διάθεση και πυροδοτεί ζωηρές συζητήσεις;

Αυτό ακριβώς είναι η συμπάθεια.

Αν και το να είσαι συμπαθής μπορεί να φαίνεται σαν ένα εγγενές χαρακτηριστικό για μερικούς, η αλήθεια είναι ότι είναι μια δεξιότητα που μπορεί να ακονιστεί χωρίς να αλλάξει η βασική σου προσωπικότητα.

Ενδιαφέρεσαι;

Ας εμβαθύνουμε σε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γίνετε πιο συμπαθείς ενώ παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας.

1) Κατακτήστε την τέχνη της ενεργής ακρόασης

Πώς νιώθετε όταν κάποιος προσέχει κάθε λέξη που λέτε, ανταποκρίνεται στα συναισθήματά σας και δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για την ιστορία σας; Νιώθετε ωραία, σωστά;

Το πρώτο βήμα προς τη συμπάθεια είναι να είσαι καλός ακροατής. Όταν ακούς αληθινά τι λένε οι άλλοι, τους κάνεις να νιώθουν ότι τους εκτιμάς. Αυτό δεν σημαίνει απλώς να ακούς τα λόγια τους, αλλά να κατανοείς τα συναισθήματα και τις οπτικές τους.

Έχει να κάνει με το να δείξετε γνήσιο ενδιαφέρον και να απαντάτε με τρόπο που να δείχνει την κατανόησή σας.

Αυτή είναι η μαγεία της ενεργής ακρόασης. Κατακτήστε αυτή την τέχνη και θα γίνετε ακαταμάχητα συμπαθείς.

2) Σεβαστείτε τα όριά των άλλων

Είχατε ποτέ έναν φίλο που πάντα σεβόταν τον χώρο σας, δεν σας καυτηρίασε ποτέ και δεν σας επέβαλλε ποτέ τις απόψεις του;

Σκεφτείτε το και να είστε ειλικρινείς: Πόσο το εκτιμήσατε αυτό;

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο σεβασμός των ορίων μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, σεβασμό και εκτίμηση. Αν θες οι άλλοι να σχηματίσουν καλή εικόνα για εσένα, σεβάσου τα όρια τους.

3) Ακτινοβολήστε θετική ενέργεια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσική γοητεία, μια θετική αύρα που τους κάνει αμέσως συμπαθητικούς; Αυτή είναι η δύναμη της θετικής ενέργειας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα ανθρώπινα όντα έλκονται από τη φύση τους στη θετικότητα. Όταν εκπέμπεις θετικότητα, γίνεσαι μαγνήτης.

Δεν λέμε να προσποιείσαι ή να βάλεις μάσκα. Έχει να κάνει με τη διατήρηση μιας θετικής οπτικής, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, και τη διάδοση αυτής της θετικής ενέργειας στους άλλους.

Και το καλύτερο; Η θετική σας οπτική για τη ζωή μπορεί να είναι μεταδοτική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι γύρω.

Αλλά να θυμάστε: Θετικότητα δεν σημαίνει να αγνοείς τα προβλήματα της ζωής. Έχει να κάνει με το να είσαι ανθεκτικός απέναντι στις αντιξοότητες και πάντα πρόθυμος να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

4) Προσφέρετε βοήθεια

Η βοήθεια είναι ανθρώπινη. Είναι ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό που μας ενώνει.

Όταν προσφέρετε βοήθεια, στέλνετε ένα ισχυρό μήνυμα φροντίδας, σύνδεσης και επιθυμίας να έχετε θετικό αντίκτυπο.

Και αυτό είναι απίστευτα συμπαθητικό.

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να γίνετε πιο συμπαθείς είναι να απλώνετε ένα χέρι βοηθείας όποτε μπορείτε.

Είτε είναι να βοηθήσεις έναν συνάδελφο σε ένα δύσκολο έργο, είτε να βοηθήσεις έναν γείτονα με τα ψώνια του ή να προσφερθείς εθελοντικά σε μια ομάδα της περιοχής σου, αυτές οι πράξεις καλοσύνης δεν περνούν απαρατήρητες.

Δώστε λοιπόν ένα χέρι όταν μπορείτε. Όχι μόνο θα ενισχύσετε τη συμπάθειά προς εσάς, αλλά και θα δημιουργήσετε ουσιαστικές συνδέσεις.

5) Αγκαλιάστε τις οπτικές των άλλων

Όλοι έχουμε τις δικές μας απόψεις και οπτικές. Αλλά ας το παραδεχτούμε: Το να δεχόμαστε ότι και άλλες απόψεις μπορεί να είναι σωστές είναι λυτρωτικό.

Όταν σέβεσαι και ακούς τις διαφορετικές απόψεις, δημιουργείς ένα περιβάλλον όπου όλοι νιώθουν ότι τους εκτιμούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείτε με όλους.

Αντίθετα, πρόκειται για την αναγνώριση ότι ο καθένας έχει μια μοναδική άποψη και ότι αυτές οι διαφορές εμπλουτίζουν τις αλληλεπιδράσεις μας. Επομένως, να είστε ανοιχτοί σε διαφορετικές απόψεις και σίγουρα θα φανείτε προσιτοί και ανοιχτόμυαλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =