αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε απλά τρικ για να βγαίνεις πιο ωραίος/α στις φωτογραφίες

Πέντε απλά τρικ για να βγαίνεις πιο ωραίος/α στις φωτογραφίες

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις μια απαίσια εικόνα του εαυτού σου, ειδικά όταν νόμιζες ότι φαίνεσαι υπέροχος/η.

Όταν κάνετε scroll στα social media, μπορεί να φαίνεται ότι σε όλους τους άλλους προσφέρθηκε ένα… μυστικό μάθημα για το πώς να φαίνονται καλοί στις φωτογραφίες, ενώ εσείς είχατε μείνει πίσω και κάνετε την ίδια ασαφή πόζα σε κάθε λήψη.

«Μια καλή φωτογραφία απαιτεί να νιώθεις αυτοπεποίθηση», λέει ο Don Orkoskey, φωτογράφος εκδηλώσεων και πορτρέτων. «Αυτό είναι κάτι που σε πολλούς από εμάς λείπει όταν πρόκειται να βρεθούμε μπροστά από μια κάμερα».

Ευτυχώς, είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε να φαίνεστε πιο ωραίοι/ες σε κάθε φωτογραφία — αρκεί να γνωρίζετε μερικά κόλπα. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ορισμένες γωνίες είναι πιο κολακευτικές από άλλες, ορισμένοι φωτισμοί ενισχύουν τη λάμψη σας και μερικές εκπληκτικά απλές συμβουλές μακιγιάζ μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ας δούμε πιο αναλυτικά 5 απλά τρικ για να βγαίνεις πιο ωραίος/α στις φωτογραφίες.

Μάθετε τι να κάνετε με τα χέρια σας

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της λήψης μιας φωτογραφίας είναι να καταλάβετε τι να κάνετε με τα χέρια σας. Η επαγγελματίας φωτογράφος Paige Ray έχει τη λύση: Το χέρι του φιστικιού. «Αυτό το έμαθα από ένα μοντέλο πασαρέλας πριν από μερικά χρόνια και ήταν μια τέλεια λύση και μια υπέροχη πόζα που όλοι μπορούν να κάνουν», λέει ο Ray σε ένα TikTok βίντεο. «Απλώς θα κρατάς ένα υποτιθέμενο φιστίκι στα χέρια σου, θα χαλαρώνεις τα χέρια σου, θα τα ρίχνεις στη μέση σου και μπουμ». Η Ray σημειώνει επίσης ότι μπορείτε να μετακινήσετε το χέρι σας για μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αντικαταστήσεις τη στάση του χεριού με τον γοφό που πολλοί από εμάς προκαθορίζουν, και θα φέρει το σώμα σας σε χαλαρή θέση και θα τοποθετήσει και τα μπράτσα σας με κολακευτικό τρόπο. Από την άλλη πλευρά, φροντίστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη στη γλώσσα του σώματος — στις φωτογραφίες και στην καθημερινή ζωή.

@paigekatray

What do you want to learn next?

♬ original sound –

Επωφεληθείτε από το φυσικό φως

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας φωτογράφος για να βρείτε καλό φωτισμό. Απλώς να κατευθυνθείτε έξω. ‘Η να τραβήξετε τη φωτογραφία σας μπροστά από ένα παράθυρο και να τοποθετήσετε το πρόσωπό σας προς το φως. Ο υπερυψωμένος φωτισμός (όπως στα περισσότερα δωμάτια) τονίζει το ανομοιόμορφο του δέρματος και τους κύκλους κάτω από τα μάτια και μπορεί να δημιουργήσει μια ζοφερή, γερασμένη εμφάνιση. Σίγουρα το αντίθετο από αυτό που θέλετε!

Φυσικά, αυτό δεν θα σας βοηθήσει αν βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό μπαρ ή εστιατόριο. Σε αυτήν την περίπτωση, στρέψτε το πρόσωπό σας προς την πηγή φωτός για τα καλύτερα αποτελέσματα και αφήστε το φλας να κάνει τα μαγικά του.

Τραβήξτε φωτογραφίες έξω όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ λαμπερός

Εάν τραβάτε τις φωτογραφίες σας έξω, προγραμματίστε να το κάνετε σε συγκεκριμένες ώρες. «Οι καλύτερες ώρες για φωτογραφίες είναι συνήθως νωρίς το πρωί, αμέσως μετά την ανατολή του ήλιου ή αργά στη μέρα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος», λένε οι φωτογράφοι. Αυτό είναι το πιο κολακευτικό φως που μπορείτε να πάρετε και αναφέρεται ως η ”χρυσή ώρα” από τους φωτογράφους. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να τραβήξετε φωτογραφίες σε μια συννεφιασμένη μέρα. Το διάχυτο φως θα είναι λιγότερο πιθανό να ρίξει σκιές στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, δεν θα έχετε μισόκλειστα τα μάτια σας, κάτι που θα επιδεινώσει την εμφάνιση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια σας.

Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο που σας κάνει να γελάτε

«Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε μια φυσική, χαλαρή κατάσταση είναι να φέρετε μαζί έναν φίλο που σας κάνει να γελάτε», λέει η Samantha Shannon, ιδιοκτήτρια της Samantha Shannon Photography. «Το γέλιο θα φέρει γνήσια χαμόγελα στις φωτογραφίες σας». Αν τραβάτε φωτογραφίες μόνοι σας, ζητήστε από έναν φίλο να σας κάνει να γελάσετε και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις καλύτερες γωνίες σας. Και αν κάνετε μια χαλαρή φωτογραφία με φίλους, στηρίξτε τους επίσης. Θα μπορούσατε να πείτε ένα εσωτερικό αστείο για να προκαλέσετε φυσικό γέλιο ή να αγκαλιάσετε τον φίλο σας καθώς η κάμερα τραβάει για να προσθέσει κίνηση στην εικόνα, κάτι που συχνά θα την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Όταν είστε πραγματικά χαρούμενοι και περνάτε καλά, θα είστε πιο φωτογενείς.

Πάρε μια βαθιά ανάσα

Παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή και εκπνέοντας καθώς η κάμερα αναβοσβήνει θα εξασφαλίσει ότι οι ώμοι σας είναι χαλαροί και ότι έχετε σωστή στάση. Ωστε να μπορείτε να τραβήξετε εύκολες, άνετες, ανέμελες φωτογραφίες. Ζητήστε από το άτομο που θα τραβήξει τη φωτογραφία – είτε είναι επαγγελματίας φωτογράφος είτε ο φίλος σας στο μπαρ – να σας δώσει το έναυσμα: ένα, δύο, τρία. Εισπνεύστε με το ένα και δύο και εκπνεύστε με το τρία. Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ζητήσετε επανάληψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =