αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους

Κάθε ημέρα ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Και δεν είναι όλοι εύκολοι. Έχετε το δικό σας σύνολο δύσκολων ανθρώπων; Ίσως νομίζετε ότι δεν μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε κάπως, αλλά υπάρχουν τρόποι.

Εδώ είναι λοιπόν 5 έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους.

Παραμείνετε ήρεμοι σε τεταμένες καταστάσεις

Χρειάστηκε ποτέ να κάνεις τον διαιτητή ανάμεσα σε δύο οργισμένους ανθρώπους; Ή έπρεπε να αντιμετωπίσετε έναν συγκρουσιακό πελάτη στη δουλειά;

Είναι τρελό μερικές φορές, αλλά συμβαίνει. Τι μπορείτε να κάνετε εάν είστε αυτός που μπορεί να παραμείνει ήρεμος και ψύχραιμος σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές;

Η διαχείριση των δικών σας συναισθημάτων κατά την πλοήγηση στις έντονες αντιδράσεις των άλλων δεν είναι εύκολο. Είναι μια δεξιότητα που απαιτεί πολλή συναισθηματική νοημοσύνη και αρκετή δόση αυτογνωσίας.


Επικοινωνιακές δεξιότητες

Πρέπει να ξέρεις τι να πεις και πως να το πεις. Όπως έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα, η επικοινωνία παίζει βασικό ρόλο στη ζωή.

«Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», έχει πει ο Warren Buffett.

Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους.

Βάλε όρια

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την λέξη «όρια», αλλά δεν έχουν ιδέα τι είναι. Μπορεί να σκέφτονται τα όρια ως κάτι σαν μια γραμμή ιδιοκτησίας ή “τοίχου” που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τους ανθρώπους έξω.

Αλλά τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές που χαράσσονται στην άμμο και που είναι ξεκάθαρες για όλους.

Τα όρια είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν καταλάβετε πώς να θέσετε και να διατηρήσετε υγιή όρια, μπορείτε να αποφύγετε τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια έχουν ωθηθεί. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά

Δυστυχώς, το να συνεχίσεις να είσαι η φωνή της λογικής μπορεί να είναι κάτι το πολύ δύσκολο όταν ο άλλος σου σπάει τα νεύρα.

Είναι χρήσιμο να μάθεις να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά.

Μπορεί κάποιος να σου φωνάζει ή να είναι αδιάφορος- και να είναι έτσι για λόγους που δεν σε αφορούν καθόλου.

Δείτε τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων ανθρώπων

Αυτό στην πραγματικότητα συμβαδίζει με το να μην παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Είναι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι δύσκολοι άνθρωποι είναι έτσι όπως είναι. Υπάρχουν υποκείμενα μοτίβα και ερεθίσματα που μπορεί να μην μάθουμε ποτέ.

Για αυτό, μία καλή αρχή είναι να ακούς. Και να προσπαθείς να καταλάβεις από που προκύπτουν οι συμπεριφορές και τα συναισθήματα των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =