αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάρε 1 ρίσκο την ημέρα»: Τρεις CEOs δίνουν τις συμβουλές τους για να κινηθείς στο άγνωστο

«Πάρε 1 ρίσκο την ημέρα»: Τρεις CEOs δίνουν τις συμβουλές τους για να κινηθείς στο άγνωστο

Ο χώρος εργασίας μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα. Θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση και να αποδεικνύετε συνεχώς την αξία σας, εκτελώντας τέλεια στα καθήκοντά σας. Θέλετε επίσης να αναπτυχθείτε και να προχωρήσετε την καριέρα σας πειραματιζόμενοι με νέα έργα και τρόπους εργασίας.

Είναι μια δύσκολη ισορροπία για να την επιτύχετε, αλλά αν ρωτήσετε πολλούς ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις, πιθανότατα θα σας ενθαρρύνουν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Τα ρισκα στη δουλειά βοηθούν εσάς και την εταιρεία να μάθετε σημαντικά μαθήματα και τελικά να πετύχετε.

Το αμερικανικό CNBC μίλησε με 3 CEOs και εδώ είναι οι συμβουλές τους:

«Πηγαίνετε σε μέρη και εμπειρίες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα»

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Edward Jones, Penny Pennington, ξεκίνησε την καριέρα της στην εταιρική τραπεζική βοηθώντας τις επιχειρήσεις στη χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, το 2000, προσλήφθηκε ως οικονομική σύμβουλος ιδιωτών στην Edward Jones.

«Ποτέ δεν είχα δουλέψει one-on-one με οικογένειες πριν», είπε στο CNBC. Δεν είχε καν τις διάφορες πιστοποιήσεις και άδειες που χρειαζόταν για να το κάνει. Αλλά η εταιρεία τη βοήθησε να πάρει τα πάνω της και στην πορεία έμαθε τι σήμαινε να εξυπηρετείς μεμονωμένα άτομα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη θέση της ως επικεφαλής της εταιρείας τώρα.

«Πηγαίνετε σε μέρη και εμπειρίες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα», είπε, προσθέτοντας ότι, «εκεί έρχεται η ανάπτυξη. Εκεί έρχεται η αυτοπεποίθηση».

Γνωρίστε νέους ανθρώπους

Μερικές φορές, αυτή η νέα ευκαιρία έρχεται με τη μορφή της συνάντησης νέων ανθρώπων.

«Όταν είσαι διατεθειμένος να βάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω, θα νιώθεις άβολα. Το στομάχι σας μπορεί να σφίγγεται», δήλωσε ο Nick Bailey, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας real estate Re/Max. Αλλά κάτι τέτοιο είναι απίστευτα πολύτιμο για τη διεύρυνση των γνώσεών σας και ενδεχομένως για να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα στη δουλειά.

Ο ίδιος συνιστά να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση δικτύωσης για διαφορετικό κλάδο, να στείλετε ένα cold email σε έναν CEO που θαυμάζατε εδώ και καιρό ή απλά να προσεγγίσετε έναν επαγγελματία με δεκαετίες εμπειρίας στον εργασιακό σας χώρο. Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να σου πουν… ότι δεν ενδιαφέρονται να σου μιλήσουν. Αλλά αυτό είναι σπάνιο, είπε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κολακεύονται όταν κάποιος εκφράζει ειλικρινά ενδιαφέρον για τη δουλειά τους.

Πάρε «ένα ρίσκο την ημέρα»

Μερικοί ηγέτες θα σας ζητούσαν να πάτε σε αχαρτογράφητα νερά αρκετά συχνά.

«Ένα ρίσκο την ημέρα, αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε όλοι», δήλωσε ο Sander van ’t Noordende, Διευθύνων Σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας ανθρώπινων πόρων Randstad. Αφηγείται την ιστορία της ανάγκης να καλέσει έναν νέο πελάτη σε μια από τις πρώτες του δουλειές, κάποιον με τον οποίο δεν είχε μιλήσει ποτέ πριν.

«Σήκωσε το τηλέφωνο, έκανα την εισαγωγή μου και του άρεσε η παρουσίαση μου», λέει, προσθέτοντας ότι, «το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι να έλεγε «όχι» και να έκλεινε το τηλέφωνο». Αλλά, αντί αυτού, ο πελάτης ενδιαφέρθηκε.

Το να παίρνεις αυτά τα ρίσκα σε τακτική βάση πραγματικά σε φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στη ζωή, λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 4 =