αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk φέρνει Δορυφορικό Ίντερνετ στην Ελλάδα μέσω της Starlink- Θα πιάνεις ταχύτητες ως 150 mbps

Ο Elon Musk φέρνει Δορυφορικό Ίντερνετ στην Ελλάδα μέσω της Starlink- Θα πιάνεις ταχύτητες ως 150 mbps

Γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ για όλους φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το moneyreview.gr, η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ήδη στελέχη του project βρίσκονται σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση. Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και αναμένεται να τιμολογείται κατά τι ακριβότερα, εκτιμάται περί το 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και επομένως και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, καθίσταται αντιληπτός ο αντίκτυπος που θα έχει η απόβαση της θυγατρικής του Μασκ.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. 

Πηγές με γνώση των κινήσεων της SpaceX ισχυρίζονται πως το internet της Starlink στην Ελλάδα θα επιτυγχάνει ταχύτητες σύνδεσης έως και 150 Megabit/sec . Κάτι που σημαίνει τριπλάσιες ταχύτητες από τις ανώτατες (ονομαστικές) ταχύτητες που δίνουν οι υπάρχοντες σήμερα πάροχοι σε πάρα πολλές περιοχές ακόμα και στην Αττική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + thirteen =