αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 36χρονος ιδρυτής του Dropbox δίνει την Νο1 συμβουλή του στους νέους

Ο 36χρονος ιδρυτής του Dropbox δίνει την Νο1 συμβουλή του στους νέους

Ο Drew Houston ξεκίνησε το Dropbox το 2008. Ναι, την γνωστή υπηρεσία που χρησιμοποιούμε πολλοί από εμάς. Σήμερα, ο 36χρονος επιχειρηματίας είναι CEO της εταιρίας και είναι επίσης δισεκατομμυριούχος, αφού το project του «εκτοξεύτηκε».

Μιλώντας σε αμερικανική εκπομπή κάποτε, είχε αποκαλύψει ότι δεν τα ήξερε όλα όταν ξεκίναγε την διαδρομή του. Κανείς δεν γεννιέται «έτοιμος».

«Kανείς δεν γεννήθηκε CEO» λέει ο Drew Houston.

Και συμπληρώνει: «Πρόκειται για ένα σύνολο δεξιοτήτων που έχεις και, επιπλέον, είναι και κάποια πράγματα που τα μαθαίνεις πάνω στη δουλειά. Έτσι, ο καθένας μπορεί να γίνει CEO για πρώτη φορά, εξ ορισμού, σε κάποιο σημείο». Παράλληλα, λέει κάτι σημαντικό: «σχεδόν όλα μαθαίνονται. Όταν ξεκίνησα, ήμουν στον τομέα της μηχανικής. Δεν είχα πραγματική επιχειρηματική εμπειρία. Έμπαινα στο Amazon, πληκτρολογούσα τη λέξη «πωλήσεις» ή «στρατηγική» ή «μάρκετινγκ» και απλώς αγόραζα τα best-seller βιβλία που μου έβγαζε και το μόνο που έκανα, ήταν να τα διαβάσω».

«Αλλά αν πρόκειται για τις βασικές αρχές της επιχείρησης ή για πράγματα όπως είναι η δημόσια ομιλία ή το πώς να αποκτήσετε έμπνευση ή το πως να γίνετε καλύτεροι ηγέτες, τότε αυτά θα τα μάθετε καλύτερα στην πρακτική. Θα πρέπει να ορίσετε υψηλές προσδοκίες και να βάλετε μεγάλους στόχους, αλλά πρέπει επίσης να είστε υπομονετικοί. Δεν πρόκειται να βελτιώσετε πολλά μέσα σε πέντε ημέρες, αλλά σε πέντε χρόνια μπορεί να εκπλαγείτε πραγματικά από το πόσο έχετε βελτιωθεί», τονίζει απευθυνόμενος στους νέους.

Το μυστικό είναι να ξεκινήσεις νωρίς, και να θες συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα. «Συνεπώς, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάθε τόσο έχω την πολύτιμη απορία: ένα χρόνο μετά, δύο χρόνια μετά, πέντε χρόνια από τώρα, τι θα ήθελα να έχω ήδη μάθει;», καταλλήγει ο Mr Dropbox.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 14 =