αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Χρήστος Σπίρτζης κατά της Ryanair: «Απαράδεκτο. Θα γίνει έρευνα για να δούμε τις ευθύνες της εταιρίας»

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατά της Ryanair: «Απαράδεκτο. Θα γίνει έρευνα για να δούμε τις ευθύνες της εταιρίας»

Είναι το θέμα που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα (για αρνητικούς λόγους) τις τελευταίες ώρες. Μιλάμε για το αεροσκάφος της Ryanair με αφετηρία από το Λονδίνο και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, το οποίο λόγω κακών καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε τελικά στη Ρουμανία. Ενώ όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν υπήρχε κανένα πλάνο για την μεταφορά των επιβατών στον κανονικό προορισμό τους.

Συνολικά 201 επιβάτες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα βιώνοντας μια μεγάλη ταλαιπορία. Τελικά, επιστρατεύτηκε αεροπλάνο της Aegean για να μεταφέρει τους επιβάτες πίσω.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης πήρε θέση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7. «Μόλις επικοινώνησαν μαζί μας οι επιβάτες, το Υπουργείο Μεταφορών ναύλωσε με δικά του έξοδα αεροπλάνο της Aegean προκειμένου να λυθεί η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας από χθες το βράδυ. Είναι πραγματικά απαράδεκτη η στάση της αεροπορικής εταιρείας και οι επιλογές που έκανε χθες το βράδυ. Αντί να προσγειωθεί το αεροπλάνο σε κάποιο κοντινό αεροδρόμιο της χώρας μας για να μπορούν οι επιβάτες να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη και στον προορισμό τους να επιλέξουν να πάνε σε ένα αεροδρόμιο της Ρουμανίας» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Τους είχαν μέχρι σήμερα χωρίς να δοθεί λύση. Η μία πρόταση που τους έκαναν ήταν να τους μετακινήσουν με λεωφορεία. Είναι πραγματικά απαράδεκτες και οι συνθήκες που περίμεναν. Έχουν πάρει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τη συμπεριφορά να και να καταλογιστούν οι ευθύνες στην εταιρία. Δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των επιβατών και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ήταν το μόνο κλειστό αεροδρόμιο από τα πάνω από 40 της χώρας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγει το αεροπλάνο από τη χώρα και να προσγειωθεί στην Τιμισοάρα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =