αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ λόγος για τον οποίο οι tech startups χάνουν τους καλύτερους εργαζομένους τους

Ο λόγος για τον οποίο οι tech startups χάνουν τους καλύτερους εργαζομένους τους

Δεν αρκεί να έχεις μια «καταπληκτική ιδέα». Πρέπει να την στηρίξεις και στους κατάλληλους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όταν μιλάμε για startups. Η human-resources software εταιρία, Namely, έκανε μια έρευνα την οποία παρουσιάζει το Business Insider. Στόχος; Να απαντήσει στο ερώτημα: Γιατί οι startups χάνουν τους καλύτερους εργαζομένους τους;

Μπορεί το ερώτημα να μοιάζει κάπως ασαφές, ωστόσο η εταιρία κατέληξε σε μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση. Οι άνθρωποι συνήθως εγκαταλείπουν μια startup επειδή η δουλειά που θα έκαναν εκεί… δεν είναι αυτή που νόμιζαν. Αυτό μπορεί να ωφελείται σε μια λάθος συνεννόηση κατά την job interview. ‘Η μπορεί να οφείλεται σε μια αλλαγή του ρόλου, όσο η startup αναπτύσσεται.

Όπως σημειώνεται στην ίδια έρευνα, δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία «γιγάντωσης» μιας startup. Και μπορεί οι ρόλοι στο εσωτερικό της να μπλέξουν. Όταν ένα project είναι νεοσύστατο, όλοι τα κάνουν όλα. Στην συνέχεια, το κάθε στέλεχος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ο τρόπος εργασίας αλλάζει. Αλλά πως μπορείς να εργαστείς ξαφνικά χωρίς να γνωρίζεις άμεσα πως δουλεύουν οι άλλοι στην ίδια εταιρία; Και χωρίς να έχεις όλες τις πληροφορίες της εταιρίας μπροστά σου, όπως συνέβαινε πριν.

Επίσης, μπορεί ένας εργαζόμενος να μην μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις αυξημένες αρμοδιότητες του. Να μην μπορεί καν να τις κατανοήσει 100%. Αφού μέσα σε μια startup, ο «μετασχηματισμός» που περιγράφουμε παραπάνω γίνεται συνήθως πολύ γρήγορα. Όλο αυτό το σκηνικό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι που πριν έδειχνα ικανοί, τώρα να δείχνουν «χαμένοι». Και είναι πιθανό να αναζητήσουν άλλη επαγγελματική στέγη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =