αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος που δεν ξέρει… πως να ξοδέψει τα χρήματα του

Ο δισεκατομμυριούχος που δεν ξέρει… πως να ξοδέψει τα χρήματα του

Ίσως δεν σου λέει κάτι το όνομα Autry Stephens. Ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αύξησε την περιουσία του κατά 17,5 δισ. δολάρια. Και αυτό γιατί ο Stephens μόλις πούλησε την εταιρεία του, την Endeavor Energy Resources, στην Diamondback Energy. Σε ένα deal ύψους 26 δισ. δολαρίων, που τον κάνει τον πλουσιότερο μεγιστάνα του πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως εξηγεί το Business Insider.

Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματίας δεν μοιάζει ενθουσιασμένος με τον ξαφνικό πλουτισμό του και δεν ανυπομονεί να εγκαταλείψει την εταιρεία την οποία ίδρυσε το 1979. «Θα μου λείψουν οι άνθρωποί της. Ήταν σαν μια μικρή οικογένεια», είπε στη Wall Street Journal.

Ο Stephens είχε απορρίψει προηγούμενες προσπάθειες εξαγοράς της Endeavor, η οποία ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες ανεξάρτητες πετρελαϊκές εταιρείες στην πλούσια λεκάνη Permian του δυτικού Τέξας. Όμως, η διάγνωσή του με καρκίνο του προστάτη τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Τώρα, αφότου η Diamondback Energy κατάφερε να υπερισχύσει έναντι άλλων μεγάλων διεκδικητών όπως η ExxonMobil και η ConocoPhillips, η Endeavor αναμένεται να γίνει μια ισχυρή δύναμη. Όσο για τον Stephens, που μεγάλωσε σε μια φάρμα στο κεντρικό Τέξας, κάθε άλλο παρά επιδεικνύει τα πλούτη του. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οδηγεί ένα παλιό Toyota Land Cruiser και ταξιδεύει με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Autry Stephens, founder of Endeavor Energy oil company

Oυδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη φήμη, αλλά εστίασε την καριέρα του στο να εξασφαλίσει «έναν σταθερό μισθό και μια άνετη συνταξιοδότηση», όπως αναφέρει το προφίλ του στο University of Texas, του οποίου είναι απόφοιτος.

Ο 85χρονος έχει αποδώσει την επιτυχία του στο γεγονός ότι ήταν ανοικτός σε νέες ιδέες και τεχνολογίες καθώς και στη στρατηγική του να μη ανοίγεται υπερβολικά με δάνεια, κάτι που τον βοήθησε να επιβιώσει κατά την κρίση του 2008, όταν άλλες εταιρείες του χώρου χρεοκόπησαν. «Η ιστορία της βιομηχανίας του πετρελαίου είναι γεμάτη από περιπτώσεις ανθρώπων που έβγαλαν και έχασαν περιουσίες αρκετές φορές», έχει πει.

Όσο για το τι θα κάνει με τα δισεκατομμύρια του, ο Stephens είπε στην Wall Street Journal ότι δεν το έχει σκεφτεί ακόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =