αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Γαλλικός οίκος «Υves Saint Laurent» έφτιαξε θυγατρική στην Ελλάδα

Ο Γαλλικός οίκος «Υves Saint Laurent» έφτιαξε θυγατρική στην Ελλάδα

Η εταιρεία Saint Laurent Greece συστάθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην χώρα μας. Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία του γαλλικού οίκου «Υves Saint Laurent» και σκοπός της είναι η εισαγωγή, εμπορία, διανομή, πώληση, διάθεση και εκπροσώπηση στην ελληνική αγορά πολυτελών προϊόντων έτοιμων να φορεθούν, δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ υπό το διακριτικό γνώρισμα και σήμα «Saint Laurent» καθώς και άλλων προϊόντων υπό το ίδιο σήμα, όπως αθλητικά είδη, επιτραπέζια προϊόντα, αρώματα και καλλυντικά, είδη διακόσμησης και είδη lifestyle.

Όπως σημειώνει το businessnews.gr, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 400.000 ευρώ και η έδρα της βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν άκρως υψηλόβαθμα στελέχη του οίκου Υves Saint Laurent ενώ δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε πρόσωπο επιφορτισμένο ειδικά με την ελληνική αγορά. Αναλυτικότερα, Πρόεδρος της Saint Laurent Greece είναι η Fransesca Belletini CEO του οίκου Υves Saint Laurent και αντιπρόεδρος ο Laurent Aymard, CFO και Head of Innovation του οίκου. Διευθύνων Σύμβουλος στην νεοσύστατη ελληνική θυγατρική είναι ο Cayetano Fabry, President EMEA του Υves Saint Laurent

O οίκος Υves Saint Laurnet ιδρύθηκε το 1961 από τον διάσημο γάλλο σχεδιαστή και τον συνεργάτη του Pierre Barge και θεωρείται ο πρώτος οίκος υψηλής ραπτικής που παρουσίασε το concept luxury prêt-à-porter. Aπο το 1999 ανήκει στον Όμιλο Kerig (τότε PPR), στον οποίο ανήκουν επίσης τα luxury brands Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato κ.α. Ο κύκλος εργασιών του το 2020 ανήλθε σε 13,1 δισ. ευρώ με τον όμιλο να απασχολεί περισσότερους από 38.000 εργαζομένους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + fourteen =