αρχικηVIRALΟι 5 τύποι ανθρώπων που δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου

Οι 5 τύποι ανθρώπων που δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε καταστρέφουν.

Συχνά συναντάμε άτομα των οποίων οι συμπεριφορές και οι στάσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία μας, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Και αν είστε καλόκαρδος άνθρωπος, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να διακρίνετε ποιος αξίζει να μείνει στον κύκλο σας και ποιος πρέπει να φύγει.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 τύπους ανθρώπων χωρίς τους οποίους μπορεί να… είστε καλύτερα.

1) Οι αποστραγγιστές ενέργειας

Όλοι γνωρίζουμε αυτά τα άτομα που μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματικά εξουθενωμένοι μετά από κάθε αλληλεπίδραση μαζί τους.

Αυτοί οι άνθρωποι, που συχνά αποκαλούνται «ενεργειακά βαμπίρ», έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τα θετικά συναισθήματα σε αρνητικά.

Μπορεί να παραπονιούνται συνεχώς, να επικρίνουν ή να δημιουργούν δράμα – συχνά αφήνοντάς σας να νιώθετε εξαντλημένοι μετά την συνάντηση σας.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα κακόβουλοι. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην γνωρίζουν καν τον αντίκτυπο που έχουν στους γύρω τους. Αλλά η αρνητικότητα τους μπορεί να είναι μεταδοτική, οδηγώντας συχνά σε άγχος και δυστυχία όσους βρίσκονται στην παρέα τους.

Η απομάκρυνση από τέτοια άτομα μπορεί να είναι ευεργετική για την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία.

2) Οι ανταγωνιστές

Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι υγιής—μπορεί να μας ωθήσει να βελτιωθούμε, να καινοτομήσουμε και να αγωνιστούμε για την επιτυχία. Ωστόσο, όταν συναντάς ανθρώπους που μετατρέπουν κάθε πτυχή της ζωής σε… διαγωνισμό, γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αυτά είναι άτομα που πάντα επιδιώκουν να σας ξεπεράσουν, είτε πρόκειται για προσωπικά επιτεύγματα, υλικά αγαθά ή ακόμα και συναισθηματικές εμπειρίες.

Με άλλα λόγια, βλέπουν τις σχέσεις μέσα από το πρίσμα της σύγκρισης και του ανταγωνισμού και όχι της αμοιβαίας υποστήριξης και ανάπτυξης.

3) Οι μονόπλευροι φίλοι

Η φιλία, όπως κάθε σχέση, πρέπει να είναι αμφίδρομη. Και τα δύο μέρη θα πρέπει να συμμετέχουν εξίσου, να υποστηρίζουν και να επενδύουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα άτομα που δεν καταλαβαίνουν αυτή την ισορροπία.

Αυτοί οι μονόπλευροι «φίλοι» είναι πάντα έτοιμοι να μοιραστούν τα προβλήματά τους, να ζητήσουν συμβουλές ή να ζητήσουν χάρες, αλλά δεν είναι ποτέ εκεί όταν τους χρειαστείτε. Μπορεί να μην εμφανίζονται σε σημαντικά γεγονότα ή να μην παρέχουν τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεστε σε δύσκολες στιγμές.

Αυτός ο τύπος σχέσης μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υποτιμημένοι και δεδομένοι. Τελικά, θα αρχίσετε να νιώθετε αγανάκτηση και πικρία. Εξαλείφοντας τις μονόπλευρες φιλίες από τη ζωή σας, δημιουργείτε χώρο για πιο δίκαιες σχέσεις όπου και τα δύο μέρη συνεισφέρουν και ωφελούνται εξίσου.

4) Οι μόνιμα απαισιόδοξοι

Φυσικά, όλοι έχουμε μέρες και στιγμές αρνητικότητας. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που φαίνεται να βρίσκουν το αρνητικό σε κάθε κατάσταση.

Αυτοί οι μόνιμα απαισιόδοξοι τείνουν να εστιάζουν στις αρνητικές πτυχές των πάντων γύρω τους. Περιμένουν πάντα το χειρότερο και συχνά προσπαθούν να πείσουν τους άλλους να μοιραστούν τη ζοφερή τους οπτική.

Αν και είναι απαραίτητο να έχετε ενσυναίσθηση για όσους περνούν δύσκολες στιγμές, η συνεχής έκθεση σε τέτοια αρνητικότητα μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει τη δική σας ψυχική υγεία και την αντίληψη της πραγματικότητας.

5) Οι κριτικοί

Η εποικοδομητική κριτική είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την προσωπική ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ κάποιου που προσφέρει χρήσιμα σχόλια και ενός ατόμου που επικρίνει συνεχώς χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματά σας.

Αυτοί οι επικριτές συχνά επισημαίνουν τα ελαττώματα, τα λάθη και τις ελλείψεις σας χωρίς να προσφέρουν καμία θετική ή εποικοδομητική συμβουλή.

Θα υποβαθμίσουν τα επιτεύγματά σας και θα αποθαρρύνουν τις φιλοδοξίες σας με το πρόσχημα του «να σας κρατήσουν προσγειωμένους».

Βγάλτε τέτοια άτομα από την ζωή σας, για να δημιουργήσετε χώρο για άτομα που πραγματικά σας εκτιμούν και σας υποστηρίζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + nineteen =