αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 μικρές λέξεις που δεν χρησιμοποιούν οι έξυπνοι άνθρωποι

Οι 3 μικρές λέξεις που δεν χρησιμοποιούν οι έξυπνοι άνθρωποι

Εντάξει, αυτό που μετρά περισσότερο είναι οι πράξεις. Αλλά και τα λόγια έχουν την δική τους σημασία. Οι έξυπνοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Ξέρουν ότι μερικές λάθος λέξεις ή φράσεις, είναι ικανές να τους κάνουν πιο «αδύναμους» απέναντι στον συνομιλητή τους ή ακόμα και αντιπαθείς.

Και μάντεψε: Πολλές φορές, μπορεί να μην καταλαβαίνεις καν ότι χρησιμοποίησες μια «λάθος» λέξη. Αφού υπάρχουν αρκετές λέξεις που φαίνονται αθώες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν μάλλον αρνητική επίδραση. Το inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον TOP-3. Είναι 3 μικρές λέξεις που δεν χρησιμοποιούν οι έξυπνοι άνθρωποι.

1# «Αλλά». Τι λες με αυτή την λέξη; Μπορεί να παραθέσεις μια ολόκληρη ανάλυση, και με ένα «αλλά» να ακυρώσεις… όλα όσα είπες πριν. Είναι σαν να λες ότι «τώρα ακολουθεί η αλήθεια, ξέχνα ότι είπα πριν». Επίσης μπορεί να αποτελέσει ένα εμπόδιο και για εσένα. Πόσοι είναι αυτοί που λένε π.χ. ότι έχουν μια καλή ιδέα «αλλά…». Ναι, μετά το αλλά συνήθως ακολουθεί κάτι αρνητικό.

2# «Θα προσπαθήσω». Μάλλον την χρησιμοποιείς και εσύ. Και μάλλον την λες όταν… θες να αποφύγεις κάτι. «Θα προσπαθήσω να έρθω στην συνάντηση», «Θα προσπαθήσω να βγάλω την δουλειά μέχρι αύριο». Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι καλύτερο να το δηλώσεις ξεκάθαρα από την αρχή. Έτσι ώστε να φανείς πιο ειλικρινής. Και φυσικά να μην κουράζεις και το δικό σου μυαλό με κάτι που δες πρόκειται να ολοκληρώσεις.

3# «Δεν μπορώ». Επίσης χτυπάει αρνητικά στο επαγγελματικό πεδίο. Και συνήθως μεταφράζεται σε «δεν θέλω να το κάνω». Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι καλό να προτείνεις μια εναλλακτική. Έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια πιο θετική εντύπωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 2 =