αρχικηVIRALΟι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν εντοπίσεις κοριούς στο σπίτι σου

Οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν εντοπίσεις κοριούς στο σπίτι σου

Έντονο είναι το πρόβλημα με τους κοριούς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα είπε στο Wired ο Jean-Michel Bérenger, εντομολόγος που ίδρυσε το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη και την Καταπολέμηση των Κοριών το 2018, η ζέστη επιταχύνει τον κύκλο ζωής ενός κοριού. Δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι ιδιαίτερα ζεστοί -η θερμοκρασία είναι κατά τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο-, προκύπτει πρόβλημα.

«Όταν η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας είναι 25 έως 26 βαθμοί Κελσίου, χρειάζονται μόνο 5 ημέρες για να εκκολαφθούν τα αυγά του κοριού. Σε κανονικές συνθήκες, όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, χρειάζονται 10 ημέρες».

Ο Bérenger προσθέτει ότι «η τρέχουσα μάστιγα είναι και μέρος μιας γενικής αύξησης του πληθυσμού των κοριών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια». Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους που κινούνται συνεχώς και αυτό επιτρέπει στα έντομα να εξαπλωθούν εύκολα. «Οι άνθρωποι μετακινούνται πολύ περισσότερο από πριν… και έτσι, είναι πιο πιθανό να μολυνθούν».

Τι πρέπει να κάνεις όμως αν εντοπίσεις κοριούς στο σπίτι σου; Οι λύσεις που προτείνει ο οργανισμός WebMD που δημοσιεύει υλικό σχετικό με θέματα υγείας, το οποίο παρέχουν επαγγελματίες υγείας είναι οι εξής:

  • Πλένουμε τα κλινοσκεπάσματα, τις κουρτίνες και τα ρούχα μας με ζεστό νερό και ιδανικά τα στεγνώνουμε στο στεγνωτήριο για τουλάχιστον μισή ώρα, σε τουλάχιστον 50 βαθμούς.
  • Αν έχει ήλιο, βάζουμε τα πάντα σε μια κλειστή τσάντα και την αφήνουμε στο αυτοκίνητο για να ‘ψηθεί’. Αν δεν έχει, βάζουμε την τσάντα στην κατάψυξη για 3 με 4 ημέρες.
  • Χρησιμοποιούμε μια βούρτσα με ‘σκληρές’ τρίχες’ για να τρίψουμε τις ραφές του στρώματος και μετά περνάμε την επιφάνεια με ηλεκτρική σκούπα.
  • Καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα το κρεβάτι μας και την περιοχή γύρω από αυτό, καθημερινά. Στη συνέχεια, βγάζουμε τη σακούλα, την τοποθετούμε σε μια πλαστική και την πετάμε στους κάδους που είναι στους δρόμους.
  • Απομακρύνουμε τυχόν σκουπίδια από την κρεβατοκάμαρα και το κρεβάτι από τους τοίχους ή τα άλλα έπιπλα του δωματίου.
  • Αν υπάρχουν ρωγμές στον τοίχο ή σε γυψοσανίδα ή φθορές σε ταπετσαρία, προχωράμε σε επιδιορθώσεις.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 13 =