αρχικηVIRALΟι απλές λύσεις: 4 τρόποι για να κοντρολάρεις το άγχος σου καθημερινά

Οι απλές λύσεις: 4 τρόποι για να κοντρολάρεις το άγχος σου καθημερινά

Το άγχος «κυριεύει» πολλούς ανθρώπους στην εποχή μας. Κι επειδή οι λόγοι που το προκαλούν το πιο πιθανό είναι να αυξάνονται παρά να μειώνονται, δε χρειάζεται να περιμένεις πότε θα είναι πιο χαλαρή η ρουτίνα σου για να βρεις ηρεμία μέσα στην ημέρα γιατί αυτό μπορεί να μη γίνει και ποτέ. Αρκεί, λοιπόν, να βρεις εκείνους τους τρόπους που θα σου προσφέρουν νηνεμία της ψυχής και του νου και θα αδειάζουν το μυαλό σου από τις σκέψεις.

Σίγουρα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο καθένας έχει τα “κουμπιά” του, ωστόσο το Ladylike.gr δοκίμασε μερικές εναλλακτικές που πέτυχαν.

1) Πάρε βαθιές ανάσες

Είσαι στο γραφείο, λαμβάνεις ένα ακόμα επιτακτικό email από τον προϊστάμενό σου και υποσυνείδητα έχεις ήδη αγχωθεί. Προσπάθησε, πριν σε πιάσει ο πανικός, να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες με κλειστά τα μάτια (ναι, δε βοηθάς με το να κοιτάς όσα γράφει το mail), ώστε να δώσεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να ανταπεξέλθει.

2) Άσε το τηλέφωνο μακριά για κάποιες ώρες

Δεν είναι λίγες εκείνες οι μελέτες που έχουν δείξει ότι κοιτάμε το κινητό μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην καθημερινή μας ζωή, όπως επίσης κι ότι αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και για ενδεχόμενες αϋπνίες. Πάρε ένα ξεχωριστό ξυπνητήρι για να έχεις δίπλα σου στον ύπνο και άσε το κινητό να φορτίζει σε άλλο δωμάτιο. Δε φαντάζεσαι πόσο καλό θα κάνεις στον εαυτό σου αυτή η “απεξάρτηση” (ή και χωρίς εισαγωγικά) από το τηλέφωνό σου.

3) Βγες για περπάτημα

Ειδικά αν η δουλειά σου σε περιορίζει σε κλειστούς χώρους, με ελάχιστο φυσικό φως, τότε ο φυσικός αέρας και ο ήλιος είναι τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Αρκούν 10′ ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να σε αποφορτίσουν από τα βάρη της ρουτίνας.

4) Χρησιμοποίησε χαλαρωτικά έλαια

Ακόμη κι αν δε σου γεμίζει το μάτι, αυτή η πρακτική μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει στο δρόμο προς τη χαλάρωση. Εξάλλου, η αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια τακτική και όχι τυχαία. Αρώματα όπως αυτό της λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ψυχολογική και πνευματική ηρεμία του ανθρώπου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + nine =