αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν άφθονη «παραγωγική παράνοια»: Ένας ειδικός ηγεσίας εξηγεί

Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν άφθονη «παραγωγική παράνοια»: Ένας ειδικός ηγεσίας εξηγεί

Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, θα αντιμετωπίσεις κάποια εμπόδια στη ζωή σου. Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι τα ξεπερνούν έχοντας «τεράστιες ποσότητες παραγωγικής παράνοιας», σύμφωνα με τον συγγραφέα πολλών best seller kai leadership expert, Jim Collins.

Αυτό σημαίνει να σκέφτεστε κάθε πιθανό αποτέλεσμα κάθε απόφασης που παίρνετε και να αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε το πλάνο σας και να προετοιμαστείτε για τυχόν απροσδόκητες αποτυχίες – τόσο στην καριέρα σας όσο και εκτός εργασίας. Ή, με απλά λόγια: Να είστε παρανοϊκοί… για μελλοντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να σας εκτροχιάσουν.

«Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμβούν άσχημα πράγματα, είναι πότε», είπε ο συγγραφέας την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Φόρουμ του 2023, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Και είναι αυτό που κάνεις… πριν έρθει η καταιγίδα» που καθορίζει πόσο καλά θα αντιδράσεις ή θα ανακάμψεις.

Μερικές φορές, η παραγωγική παράνοια παίρνει τη μορφή της υπερβολικής προετοιμασίας για μια παρουσίαση, ώστε να μπορείτε να προβλέψετε κάθε πιθανή ερώτηση που μπορεί να κάνει το κοινό σας.

‘Η ίσως να μελετήσετε δεξιότητες στο χώρο εργασίας που δεν χρειάζεστε στην τρέχουσα εργασία σας – αλλά μπορεί να σας βοηθήσουν όταν αναζητάτε αύξηση ή προαγωγή.

Το να σκέφτεσαι συνεχώς πιθανά μελλοντικά σενάρια – τόσο θετικά όσο και άσχημα – είναι το είδος της παραγωγικής παράνοιας που πρέπει να έχουν όλοι οι επαγγελματίες, είπε ο Collins.

Απλά προσέξτε να μην το παρακάνετε, λένε άλλοι ειδικοί: Το να σκέφτεστε υπερβολικά το «τι θα γινόταν αν» μπορεί να είναι κακό για την ψυχική σας υγεία. Αναγνωρίστε πότε πηγαίνετε στην υπερβολή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =