αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι ΗΠΑ απαγόρευσαν την έκδοση του stablecoin της Binance

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την έκδοση του stablecoin της Binance

Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης διέταξε την Paxos, την εταιρεία πίσω από το stablecoin του μεγάλου ανταλλακτηρίου Binance, να σταματήσει την έκδοση του token, γνωστοποίησαν η Paxos και η ρυθμιστική αρχή, με ξεχωριστές σημερινές ανακοινώσεις τους.

Το stablecoin Binance USD (BUSD), ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, εκδίδεται και εξαργυρώνεται από την Paxos Trust Company με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ελέγχεται από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Το token, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί σταθερή αξία και χρησιμοποιείται ευρέως από τους traders κρυπτονομισμάτων στην Binance, υποστηρίζεται από αποθέματα κανονικών μετρητών και ομόλογα των ΗΠΑ, με βάση τον ιστότοπο της Paxos.

Το NYDFS ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διέταξε την Paxos να σταματήσει να «κόβει» BUSD, «ως αποτέλεσμα αρκετών ανεπίλυτων ζητημάτων που σχετίζονται με την επίβλεψη της σχέσης της με την Binance μέσω του BUSD που εκδίδει η Paxos». Η δήλωση της ρυθμιστικής αρχής δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια ήταν αυτά τα ζητήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao έγραψε σε μια σειρά από tweets νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής σήμαινε ότι «η κεφαλαιοποίηση της αγοράς BUSD θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου», προσθέτοντας ότι η Paxos διαβεβαίωσε την Binance ότι τα κεφάλαια καλύπτονταν πλήρως από τα τραπεζικά αποθεματικά της Paxos.

Το BUSD είναι «εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία και υπό διαχείριση από την Paxos», είπε ο Zhao.

Το Binance USD είναι το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς CoinGecko. Ο Zhao είπε ότι το Binance θα «συνεχίσει να υποστηρίζει το BUSD για το άμεσο μέλλον» και ότι βλέπει τους χρήστες να «μετακινούνται σε άλλα stablecoins με την πάροδο του χρόνου».

Η Paxos ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει την έκδοση νέων BUSD από τις 21 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να εξαργυρώνει προϋπάρχοντα BUSD μέχρι «τουλάχιστον τον Φεβρουάριο του 2024». Το NYDFS επεσήμανε ότι «παρακολουθεί στενά την Paxos για να επαληθεύσει ότι η εταιρεία μπορεί να διενεργήσει τις εξαργυρώσεις με τακτικό τρόπο».

Η κίνηση του NYDFS έρχεται εν μέσω ευρύτερης καταστολής των κρυπτονομισμάτων και του Binance από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την Binance για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανέφερε προηγουμένως το Reuters. Η Binance έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται τακτικά με ρυθμιστικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση ερωτημάτων που μπορεί να έχουν.

Η WSJ, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε την Κυριακή ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενημέρωσε την Paxos ότι σκοπεύει να μηνύσει την εταιρεία, ισχυριζόμενη ότι το Binance USD είναι μη καταχωρημένος τίτλος. Η SEC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Εάν το BUSD κριθεί ως “τίτλος” στα δικαστήρια, αυτό θα έχει βαθιές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί (ή δεν θα αναπτυχθεί) η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις δικαιοδοσίες όπου κρίνεται ως τέτοιος», έγραψε ο Zhao στο Twitter. Είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για τη μήνυση.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =