αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να έχεις πιο δυνατή μνήμη; Εδώ είναι 4 καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

Θες να έχεις πιο δυνατή μνήμη; Εδώ είναι 4 καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε για την τεχνική από την Αρχαία Ελλάδα για να βελτιώσεις την μνήμη σου. Όλοι θέλουν να έχουν καλύτερη μνήμη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην καριέρα σου, αλλά και στην προσωπική ζωή.

Στον σημερινό πολυάσχολο κόσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεχάσουμε κάτι.

Τι μπορείς να κάνεις; Ίσως είναι πιο απλό από όσο νομίζεις το να βελτιώσεις την μνήμη σου. Εδώ είναι 4 καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν.

Χτίσε μια σταθερή ρουτίνα

Όταν κρατάμε ένα σταθερό πρόγραμμα, έχουμε λιγότερα να θυμόμαστε. Το σώμα και το μυαλό μας είναι σε «αυτόματο πιλότο» και κάνουν πράγματα… αυτόματα. Αυτή η ρουτίνα μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα μας θα μάθει να ξυπνά την ίδια ώρα και δεν θα νιώθουμε κουρασμένοι κάθε πρωί. Επιπλέον, εντάξτε όσο το δυνατόν περισσότερο μια ρουτίνα στην καθημερινότητά σας. Η δημιουργία συνηθειών που ακολουθείτε κάθε μέρα μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά τελικά, θα σας κάνει να θυμάστε λιγότερα.

Θυμήσου και το άρθρο: «Γιατί ξεκίνησα να φοράω τα ίδια ρούχα κάθε ημέρα»: Ένας επιχειρηματίας εξηγεί.

Γέλα συχνά

Η ζωή μπορεί να είναι πολύ σοβαρή τις περισσότερες μέρες. Με τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν και τις συναντήσεις που πρέπει να βρεθούμε, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στο να κάνουμε πράγματα- και δεν αφιερώνουμε χρόνο για να γελάσουμε δυνατά. Έχει αποδειχθεί ότι το γέλιο μειώνει το επίπεδο του άγχους μας και απελευθερώνει χημικές ουσίες στο σώμα μας που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Απλές χαρές και αστεία πράγματα συμβαίνουν συνέχεια, αλλά τα παραβλέπουμε. Ένα απλό γέλιο (ακόμα και με κάτι που κάνατε) μπορεί να σας πάρει αμέσως το μυαλό από κάτι και να μειώσει το άγχος. Οποιοιδήποτε είναι λόγοι που σας προκαλούν μεγάλο στρες, όπως ο θυμός ή το άγχος, θα αρχίσουν, με τον καιρό, να «τρώνε» τα μέρη του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη.

Κράτα σημειώσεις

Το ημερολόγιο ή οι λίστες “to-do” είναι χρήσιμες. Με στυλό και χαρτί (ή όταν δεν είναι διαθέσιμο, μέσω του smartphone σου). Όταν γράψετε κατι, το βγάζετε από το μυαλό σας και το βάζετε κάπου όπου μπορείτε να το δείτε όποτε θέλετε. Το να γράψετε πράγματα μπορεί επίσης να κρατήσει τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο στο πορτοφόλι σας. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που παίρνουν μαζί τους μια λίστα για να κάνουν τα ψώνια τους τείνουν να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα. Σημείωση: Επιλέξτε συγκεκριμένα μέρη που αποθηκεύετε αυτές τις «λίστες», ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε πού βρίσκονται…

Αθληση

Οι σωματικές δραστηριότητες δεν ασκούν μόνο το σώμα, αλλά βοηθούν και στην άσκηση του εγκεφάλου σας. Η παχυσαρκία και οι μυριάδες ασθένειες που τελικά εμφανίζονται ως αποτέλεσμα του υπερβολικού βάρους μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον εγκέφαλο, επομένως αν θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας, η άσκηση (ειδικά η αερόβια άσκηση) είναι ο βασιλιάς! Επιπλέον, χωρίς τακτική άσκηση, αρχίζουν να «φράζουν» οι αρτηρίες σας και τα αιμοφόρα αγγεία σας αρχίζουν να χάνουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τη ροή του αίματος. Αυτό μειώνει την ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που μεταφέρει το αίμα σας στον εγκέφαλό σας. Όταν τα θρεπτικά συστατικά δεν φτάνουν εκεί, η ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργεί περιορίζεται.

Για να βελτιώσετε τη μνήμη, φροντίστε να κινείστε κάθε μέρα. Ακόμα κι αν είναι απλώς ένα γρήγορο περπάτημα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να αυξήσετε την πνευματική σας οξύτητα. Το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι και ο χορός είναι επίσης εξαιρετικές δραστηριότητες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 14 =