αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι προσέχουν αυτά τα 5 πράγματα πάνω στους άλλους

Οι ευφυείς άνθρωποι προσέχουν αυτά τα 5 πράγματα πάνω στους άλλους

Υπάρχει ένα αξιοσημείωτο χάσμα μεταξύ της απλής παρατήρησης των ανθρώπων και της αληθινής κατανόησής τους. Αυτή η διαφορά έγκειται στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βλέπουν απλώς. Παρατηρούν. Αντιλαμβάνονται τις μικρές ενδείξεις και τα στοιχεία, που άλλοι μπορεί να παραβλέψουν.

Έχει να κάνει με την αναγνώριση μοτίβων, την κατανόηση των κινήτρων και το να βλέπεις… κάτω από την επιφάνεια.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να παρατηρούν πάνω σε όλους όσους συναντούν.

Παρακάτω, έχω συντάξει μια λίστα με 5 πράγματα που παρατηρούν σχεδόν πάντα οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι στους άλλους.


1) Γλώσσα του σώματος

Οι κινήσεις μιλούν συχνά πιο δυνατά από τα λόγια. Είναι κάτι που καταλαβαίνουν καλά οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Έχουν την ικανότητα να παρατηρούν τα διακριτικά σημάδια που κρύβονται στη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων.

Αυτή η δεξιότητα ξεπερνά το να αναγνωρίζει κανείς αν κάποιος νιώθει άβολα ή άνετα. Πρόκειται για την αποκρυπτογράφηση των ανείπωτων μηνυμάτων. Η ελαφριά αλλαγή στάσης, το νευρικό χτύπημα του ποδιού ή η φευγαλέα οπτική επαφή.

Ένας οξυδερκής παρατηρητής μπορεί να πάρει αυτά τα σήματα και να τα χρησιμοποιήσει για να μετρήσει τα αληθινά συναισθήματα ή τις προθέσεις ενός ατόμου.

Αυτή η ικανότητα ανάγνωσης της γλώσσας του σώματος δίνει στους έξυπνους ανθρώπους μια μοναδική εικόνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται κατάλληλα. Δεν σημαίνει να χειραγωγείς τους άλλους αλλά να τους κατανοείς καλύτερα. Θυμήσου και το άρθρο: Γλώσσα του σώματος: 5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι αγχωμένος (ακόμα κι αν δεν το λέει).

2) Ασυνέπειες

Επίσης εντοπίζουν ασυνέπειες. Οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν αυτή την παράξενη ικανότητα να παρατηρούν πότε τα πράγματα δεν… κολλάνε, είτε πρόκειται για μια συζήτηση, είτε για ένα σχέδιο εργασίας, είτε ακόμα και για τη συμπεριφορά κάποιου. Είναι ευαίσθητοι στις αποκλίσεις και βιάζονται να τις αμφισβητήσουν.

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει να κάνει με το να πιάνεις τους ανθρώπους ως ασυνεπείς ή να δείχνεις το δάχτυλο. Πρόκειται για την αναζήτηση σαφήνειας και τη διασφάλιση ότι όλα έχουν νόημα. Δείχνει ένα βαθύ επίπεδο δέσμευσης και κατανόησης – κάτι από το οποίο μπορούμε όλοι να μάθουμε.

3) Η αξία της σιωπής

Παρατηρούν πότε λείπουν οι λέξεις, πότε η σιωπή μιλάει πιο δυνατά και πότε είναι καλύτερο να ακούνε απλώς.

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό. Παρατηρούν πότε χρειάζεται σιωπή και νιώθουν άνετα. Είναι σημάδι βαθιάς ενσυναίσθησης και συναισθηματικής ωριμότητας. Θυμήσου και το άρθρο: Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις.

4) Προσαρμόσιμη συμπεριφορά

Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα που παρατηρούν οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι είναι το πόσο καλά προσαρμόζονται οι άλλοι στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Είτε πρόκειται για μια ξαφνική αλλαγή στα σχέδια, είτε για μια απροσδόκητη πρόκληση, παρατηρούν πώς αντιδρούν και προσαρμόζονται οι άνθρωποι. Παρατηρούν αν κάποιος παραμένει ήρεμος και ευέλικτος ή γίνεται ανήσυχος και άκαμπτος.

Αυτή η παρατήρηση δεν αφορά την κρίση της ικανότητας κάποιου να αντιμετωπίσει την αλλαγή, αλλά την κατανόηση της ανθεκτικότητάς του και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Η προσαρμοστικότητα είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό στον σημερινό κόσμο που τρέχει με γρήγορο ρυθμό. Η παρατήρηση αυτού σε άλλους επιτρέπει σε άτομα με υψηλή ευφυΐα να κατανοήσουν καλύτερα τα δυνατά τους σημεία και πώς χειρίζονται τις αντιξοότητες.

5) Σεβασμός στα όρια

Ίσως ένα από τα πιο κρίσιμα πράγματα που παρατηρούν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι το πώς οι άλλοι σέβονται τα όρια.

Είτε πρόκειται για προσωπικό χώρο, χρόνο ή συναισθηματικά όρια, δίνουν μεγάλη προσοχή στο πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι αόρατες γραμμές από τους άλλους. Παρατηρούν εάν οι άνθρωποι υπερβαίνουν, αγνοούν ή σέβονται αυτά τα όρια. Η κατανόηση και ο σεβασμός των ορίων είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διατήρηση υγιών σχέσεων και ενός θετικού περιβάλλοντος. Δεν είναι μόνο να παρατηρείς πότε κάποιος περνάει μια γραμμή, αλλά και να εκτιμάς όταν κατανοεί και σέβεται τα όριά σου.

Η αναγνώριση και ο σεβασμός των ορίων κάποιου είναι ένα σημάδι σεβασμού και ενσυναίσθησης, δύο χαρακτηριστικά που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τα έξυπνα άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =