αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι δεν γκρινιάζουν ποτέ για αυτά τα 6 πράγματα

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν γκρινιάζουν ποτέ για αυτά τα 6 πράγματα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να παραπονιούνται. Κάποιοι το έχουν αναδείξει σε… σταθερή συνήθεια και σπάνια θα τους ακούσεις να λένε κάτι θετικό.

Οι έξυπνοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουν ότι τα παράπονα δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Καταλαβαίνουν ότι το να έχετε αυτή την νοοτροπία για πολύ καιρό βλάπτει τόσο την ψυχική σας υγεία όσο και την ικανότητά σας να προχωρήσετε στη ζωή σας.

Και δεν μιλάμε για ιδιοφυΐες εδώ, για να είμαστε ξεκάθαροι. Αλλά «έξυπνους» με την έννοια ότι δεν σπαταλούν την ενέργειά τους γκρινιάζοντας.

Εδώ είναι 6 πράγματα για τα οποία δεν θα ακούσατε ποτέ έναν έξυπνο άνθρωπο να παραπονιέται.

1. Προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία

Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να σχολιάζουν και να παραπονιούνται στη δουλειά. Το να γίνονται παράπονα για την ανικανότητα ενός διευθυντή ή ενός συναδέλφου είναι σύνηθες στα περισσότερα γραφεία. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει σύνηθες οι εργαζόμενοι να παραπονιούνται για θέματα που σχετίζονται με την εργασία, ενώ είναι γύρω από το ψυγείο, στο ασανσέρ ή ακόμα και στο μεσημεριανό γεύμα.

Αν και αυτό τους επιτρέπει να αποσυμπιεστούν, τελικά μπορεί να καταλήξει να τους βλάψει. Εάν κάποιος στην ομάδα το πει στον μάνατζερ, κάποιος μπορεί να λάβει επίπληξη ή ακόμα και να απολυθεί. Επιπλέον, ποτέ δεν ξέρεις ποιος άλλος μπορεί να είναι γύρω και να κρυφακούσει αυτό που λες. Επιπλέον, εάν είστε γνωστός γκρινιάρης, λιγότεροι άνθρωποι θα θέλουν να περάσουν χρόνο δουλεύοντας μαζί σας. Το να εργάζεσαι πολλές ώρες κάθε μέρα με κάποιον που γκρινιάζει όλη την ώρα είναι κάτι παραπάνω από βασανιστικό. Ασε που η γκρίνια από μόνη της, μάλλον δεν θα λύσει τα προβλήματα σου…

2. Επιλογές άλλων ανθρώπων

Δεν πρόκειται πάντα να εγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άλλοι άνθρωποι τη ζωή τους, και αυτό είναι ΟΚ. Σε τελική ανάλυση, κανείς από εμάς δεν υποχρεούται να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή του με βάση τις προτιμήσεις των άλλων. Δεδομένου ότι μοιραζόμαστε τον πλανήτη με πολλά δισεκατομμύρια ανθρώπους, ορισμένες από τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους θα επηρεάσουν τη ζωή μας – ακόμη και παροδικά. Αλλά δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειες της ζωής σας για να ταιριάξετε στις επιθυμίες κάποιου άλλου- ούτε και ο άλλος πρέπει να το κάνει. Αποδεχτείτε τις διαφορές των ανθρώπων και προσαρμοστείτε όπως χρειάζεται.

3. Απογοητεύσεις και αντιπάθειες

Δεν χρειάζεται να μοιραστείτε κάθε γνώμη που σας έρχεται στο μυαλό. Αν δεν σας άρεσε η ταινία που μόλις παρακολουθήσατε, δεν πειράζει. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει αν δεν φωνάξετε τη δυσαρέσκειά σας στις μάζες σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο ισχύει και για ένα γεύμα που φάγατε σε ένα εστιατόριο. Αν δεν ήταν του γούστου σας, τότε ξέρετε ότι δεν πρέπει να το παραγγείλετε ξανά την επόμενη φορά που θα πάτε εκεί.

Σκεφτείτε το ως εξής: Πώς θα σας φαινόταν αν ήσασταν σε ένα παντοπωλείο και κάποιος στεκόταν μπροστά στον πάγκο και ανακοίνωνε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι δεν του αρέσουν τα λάχανα;

Είναι ΟΚ να συμβαίνουν πράγματα στη ζωή σας που δεν σας αρέσουν και δεν χρειάζεται να μοιράζεστε αυτές τις αντιπάθειες με άλλους.

4. Για ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας

Είναι το Wi-Fi αυτή τη στιγμή πολύ αργό για τις προτιμήσεις σας; Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά αξίζει πραγματικά να το αναφέρουμε; Αντί να γκρινιάζετε για αυτό, προσπαθήστε να είστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι το Wi-Fi λειτουργεί και συνεχίστε μέχρι να επιταχύνει ξανά.

Ομοίως, ο καιρός θα είναι όπως είναι. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζετε. Απλώς ντυθείτε κατάλληλα και θα είστε καλά. Θα αλλάξει σε μια εβδομάδα ούτως ή άλλως, σωστά;

Όταν παραπονιόμαστε ότι τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, θεωρούμαστε κακομαθημένοι. Κάνε ό,τι μπορείς με αυτό που έχεις.

5. Πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Αναρωτηθείτε, τι ωφελεί να παραπονιέστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε καθόλου. Εάν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο και ανακαλύψετε ότι η πτήση σας έχει καθυστερήσει, θα φύγει πιο γρήγορα αν γκρινιάξετε;

Θα αναχωρήσετε λίγο αργότερα από το αναμενόμενο. Ο,τι και να πείτε. Εκτός αν πρόκειται για μια κατάσταση ζωής ή θανάτου, μια καθυστέρηση πτήσης δεν πρόκειται να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σας, έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε υπερβολικά σε αυτά.

6. Για την… κακή τύχη τους

Και αυτό το βλέπουμε συχνά εκεί έξω. Πολλοί παραπονιούνται για την… κακή τύχη τους σε μια στιγμή ή στη ζωή συνολικά.

Αλλά η επιτυχία (ή αποτυχία) δεν έρχεται τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα καθημερινών συνηθειών και πρακτικών, που καθορίζουν τη ζωή μας.

Μπορεί να κοιτάξετε επιτυχημένους ανθρώπους και να αναρωτηθείτε αν έχουν κάποια μυστική φόρμουλα ή ένα γούρι που τους οδήγησε στην κορυφή. Τι ξεχωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους; Υπάρχει κάποιο μοτίβο, ένα σχέδιο ή ένας οδικός χάρτης που ακολουθούν; Δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη. Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέτει 6 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 6 =