αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που «διαβάζουν» τους άλλους εφαρμόζουν αυτές τις 5 απλές πρακτικές

Οι άνθρωποι που «διαβάζουν» τους άλλους εφαρμόζουν αυτές τις 5 απλές πρακτικές

Έχετε παρατηρήσει πώς μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν μια σχεδόν υπεράνθρωπη ικανότητα να «διαβάζουν» άλλους;

Ενώ μερικοί άνθρωποι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συλλάβουν τις πιο προφανείς ενδείξεις, αυτοί οι μάστερ… της ανάγνωσης των άλλων μπορούν να πουν πώς αισθάνεται κάποιος, τι σκέφτεται, ακόμη και να μαντέψουν τις προθέσεις του χωρίς το άλλο άτομο να χρειάζεται να πει τίποτα.

Ποιο είναι το μυστικό τους;

Στην πραγματικότητα, αποκτώντας μερικές συνήθειες, θα μπορούσατε κι εσείς να γίνετε καλός σε αυτό. Εδώ είναι 5 απλές πρακτικές που εφαρμόζουν αυτοί οι άνθρωποι και μπορείς να τις αντιγράψεις.

1) Είναι παρατηρητικοί

Η πρώτη συνήθεια που πρέπει να επισημάνουμε είναι πόσο προσεκτικοί είναι. Αυτό σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούν κολλημένοι στις οθόνες του τηλεφώνου τους – στέλνοντας μηνύματα στους φίλους τους ή ελέγχοντας συνεχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, δεν φορούν ακουστικά, για να αγνοούν τους ήχους που τους περιβάλλουν.

Αντίθετα, δίνουν μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον τους και στους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν. Παρατηρούν τα πάντα, από αυτό που φοράει κάποιος μέχρι τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματός τους.

Έτσι, αν θέλετε να μάθετε να διαβάζετε άλλους, ξεκινήστε με το να είστε συγκεντρωμένοι και να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας.

2) Ακούνε ενεργά

Οι άνθρωποι που διαπρέπουν στην ανάγνωση άλλων είναι ενεργοί ακροατές. Ενεργή ακρόαση σημαίνει να ακούς πραγματικά αυτό που λέγεται, ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι έχει στο μυαλό του το άλλο άτομο.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν θέλετε να κατανοήσετε τα κίνητρα, τις πεποιθήσεις και τη γενική στάση κάποιου για τη ζωή.

Αλλά η ενεργή ακρόαση δεν είναι μόνο να ακούς αυτά που λέγονται. Αφορά επίσης την προσπάθεια να καταλάβουμε το πραγματικό και συχνά κρυμμένο νόημα πίσω από αυτό που λέγεται.

Για παράδειγμα, δίνοντας μεγάλη προσοχή μπορείτε να καταλάβετε πότε κάποιος αποφεύγει ένα συγκεκριμένο θέμα ή πότε λέει ένα πράγμα και… εννοεί το εντελώς αντίθετο. Είναι σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις και να διευκρινίζετε οτιδήποτε δεν έχει νόημα, καθώς και να ξέρετε πώς να διαβάζετε μη λεκτικές ενδείξεις…

3) Διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος

Μιλώντας για μη λεκτικές ενδείξεις, ξέρατε ότι υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες βιβλία εκεί έξω για την κατανόηση της γλώσσας του σώματος;

Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει τόσα πολλά για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις προθέσεις ενός ατόμου. Με αυτό έχουν ασχοληθεί από επιχειρηματίες έως πολιτικοί.

Έτσι, αν θέλετε να γίνετε καλός στο να διαβάζετε άλλους, πρέπει να δώσετε προσοχή στα μη λεκτικά στοιχεία και να μάθετε να τα αποκρυπτογραφείτε. Θυμηθείτε και το άρθρο: Πέντε κινήσεις στη γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει.

4) Κάνουν οπτική επαφή

Γνωρίζατε ότι η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης;

Είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που είναι καλοί στο να διαβάζουν άλλους έχουν τη συνήθεια να έχουν οπτική επαφή όταν μιλούν σε κάποιον – τους βοηθά να καταλάβουν αν μπορούν ή όχι να εμπιστευτούν το άτομο.

Το ίδιο ισχύει αν θέλετε να συναναστραφείτε με κάποιον, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι είναι αξιόπιστος – προσέξτε αν έχει οπτική επαφή!

5) Είναι υπομονετικοί

Όταν βιάζεσαι να σχηματίσεις γνώμη για κάποιον, κινδυνεύεις να κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Εάν βασίζετε τη γνώμη σας στις πρώτες εντυπώσεις – μπορεί να χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε έναν υπέροχο άνθρωπο (ίσως και τον έρωτα της ζωής σας) επειδή δεν αφιερώσατε χρόνο για να τον γνωρίσετε ή μπορεί να καταλήξετε να εξαπατηθείτε από κάποιο που φαινόταν αρχικά αξιόπιστος.

Γι’ αυτό όσοι είναι καλοί στο να διαβάζουν τους άλλους, αφιερώνουν χρόνο για να ακούσουν και να παρατηρήσουν, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τα κίνητρα του άλλου και τις σκέψεις του.

Τους αρέσει επίσης να κάνουν ερωτήσεις, να ακούν προσεκτικά και να αφιερώνουν χρόνο για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν.

Δεν είναι περίεργο που λένε ότι η υπομονή είναι αρετή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =