αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις στη γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει

Πέντε κινήσεις στη γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει

Έχουμε μιλήσει για τους χειραγωγούς ξανά, σε προηγούμενα άρθρα. Είναι τα άτομα που προσπαθούν να σε ελέγξουν για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Για να τους εντοπίσεις, μπορείς να δεις και πέρα από τα λόγια τους. Υπάρχουν μερικές κινήσεις που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει.

Εκεί εστιάζει στο αμερικανικό Entrepreneur.com. Στη γλώσσα του σώματος. Η δύσκολη και απλή αλήθεια είναι ότι η χρήση της γλώσσας του σώματος για τον εντοπισμό της χειραγώγησης απαιτεί χρόνο και μελέτη. Για να αναγνωρίσετε πραγματικά την εξαπάτηση από κάποιον, πρέπει να έχετε πλήρη γνώση της βασικής —ή τυπικής— γλώσσας του σώματος ενός ατόμου. Οποιεσδήποτε αποκλίσεις από το συνηθισμένο μοτίβο δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για αυτούς τους λόγους, θα έχετε πάντα πιο εύκολο έργο για να εντοπίσετε τη χειραγώγηση όταν προέρχεται από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Είστε συνηθισμένοι στη φυσική γλώσσα του σώματος του αγαπημένου σας προσώπου και θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσετε τυχόν αποκλίσεις, είτε συνειδητές είτε υποσυνείδητες.

Μόλις κατανοήσετε πλήρως την τυπική γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες ενός ατόμου, μπορείτε να αρχίσετε να εντοπίζετε αποκλίσεις στη συμπεριφορά του. Εδώ είναι 5 τέτοια παραδείγματα.

1. Χτυπά τα πόδια του

Όταν κάποιος χτυπά τα πόδια του, είναι συχνά σημάδι ενόχλησης ή ανυπομονησίας. Ένας χειραγωγός μπορεί να χτυπήσει τα πόδια του ή να αρχίσει να κάνει… κλικ σε ένα στυλό, για να μεταφέρει σκόπιμα αυτά τα συναισθήματα και να κάνει το θύμα του να αισθανθεί ενοχές. Το χτύπημα με τα πόδια μπορεί επίσης να σας κάνει να βιαστείτε για την απόφασή σας, κάτι που θα μπορούσε να είναι προς όφελος ενός χειριστή.

2. Ξύσιμο πηγουνιού

Όταν ένας χειριστής ξύνει το πηγούνι του, προσπαθεί να δείξει αβεβαιότητα ή χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι συχνά μια τακτική που χρησιμοποιείται για να αναγκάσει τους ανθρώπους να υποχωρήσουν και να πουν, “Δεν πειράζει. Απλώς μπορώ να κάνω αυτό που μου ζητάς”.

Μάλλον μπορείτε να σκεφτείτε πολλές φορές που έχετε βοηθήσει κάποιον επειδή φαινόταν αβέβαιος ως προς τις ικανότητές του. Ωστόσο, εάν είστε βέβαιοι ότι ένα άτομο είναι ικανό να κάνει αυτό που ζητάει από εσάς και εξακολουθεί να ξύνει το πηγούνι του, το πιθανότερο είναι ότι προσπαθεί να σας χειραγωγήσει ώστε να το κάνετε για λογαριασμό του.

3. Τρίψιμο χεριών και λαιμού

Φανταστείτε τον αγαπημένο σας κακό της Disney. Μπορείτε εύκολα να τον φανταστείτε να τρίβει τα χέρια του μεταξύ τους ενώ γελά σαρκαστικά. Ενώ οι χειραγωγοί της πραγματικής ζωής μπορεί να μην έχουν ένα… κακό γέλιο, το τρίψιμο των χεριών μεταξύ τους μπορεί να είναι ο τρόπος τους για να επικοινωνήσουν την κυριαρχία, την ενόχληση ή το πόσο βιάζονται για κάτι.

4. Οπτική επαφή

Συνήθως λένε ότι αν κάποιος σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, σας λέει την αλήθεια. Ωστόσο, οι χειριστικοί τύποι μπορούν επίσης να έχουν οπτική επαφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, ένας χειραγωγός ή ψεύτης παρακολουθεί επίμονα το θύμα του και το κοιτάζει συνεχώς στα μάτια για να διαπιστώσει εάν το θύμα πέφτει στο τέχνασμα του. Εάν κάποιος σας κοιτά κατευθείαν στα μάτια και δεν το συνήθιζε παλαιότερα, μπορεί να λέει ψέματα.

5. Αλλαγές στη θέση του σώματος

Εάν αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να σας ελέγξει, αρχίστε να δίνετε προσοχή στο πόσο συχνά αλλάζει τη θέση του σώματός του. Η αλλαγή θέσεων μπορεί να είναι ένας τρόπος χειραγώγησης, για να σας κάνει να πιστεύετε ότι νιώθει δυσφορία. Το μυαλό μας είναι εκ φύσεως εκπαιδευμένο να αναγνωρίζει πότε ένα άτομο νιώθει άβολα και να παρέχει… παρηγοριά. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να κάνετε διάφορες παραχωρήσεις ή χάρες, εάν κάποιος αλλάζει συνεχώς τη θέση του σώματος του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =