αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που γνωρίζουν την αξία του εαυτού τους, δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 4 πράγματα

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν την αξία του εαυτού τους, δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 4 πράγματα

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε την καλύτερη ζωή που μπορούμε, αλλά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Συχνά, ορισμένες συνήθειες μας κρατούν πίσω.

Τώρα θα δούμε μερικές συνήθειες που πρέπει να απορρίψουμε όλοι, αν εκτιμούμε πραγματικά τον εαυτό μας.

Κάνουν τη ζωή μας πιο δυστυχισμένη, άσκοπα αγχωτική και λιγότερο ικανοποιητική. Αν πραγματικά εκτιμάς τον εαυτό σου, δεν θέλεις αυτές τις συνήθειες στη ζωή σου.

1) Μην ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις

Αυτό είναι σημαντικό- και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί από εμάς χτυπιούνται τόσο συχνά από το άγχος και ένα αίσθημα ανικανότητας.

Σήμερα, με απεριόριστες πληροφορίες στα χέρια μας, είναι εύκολο να κατακλυζόμαστε από πράγματα στα οποία δεν έχουμε κανέναν απολύτως έλεγχο.

Τις περισσότερες φορές ανησυχούμε για το μέλλον, το οποίο δεν είναι στα χέρια μας. Αν και είναι καλό να κάνουμε πλάνα και να αναλαμβάνουμε δράση για να μετριάζουμε πιθανά προβλήματα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορούμε να επηρεάσουμε.

Πολλά από αυτά που σκεφτόμαστε δεν θα συμβούν ποτέ, ωστόσο μας κλέβουν την ευτυχία σήμερα.

Η λύση; Εστιάστε σε πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Αυτή είναι μια βασική αρχή που έχει βοηθήσει πολλούς να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

2) Μην… υπερφορτώνεις τη ζωή σου

Έχουμε ξανά μιλήσει για την σημασία των «όχι». Πρέπει να καταλάβουμε ποια πράγματα είναι σημαντικά στη ζωή μας και να μην αναλαμβάνουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να αντέξουμε.

Πολλοί από εμάς, τρέχουμε προσπαθώντας να κάνουμε τα πάντα, δεν θέλουμε να απογοητεύουμε κανέναν και καταλήγουμε να μην ζούμε την ζωή μας όπως πραγματικά θέλουμε.

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, και όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές, πρέπει να επικεντρωθούμε σε πράγματα που όντως έχουν σημασία.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα χάσουμε κάποιες ευκαιρίες. Σημαίνει να ξεπεράσουμε τον φόβο να τις χάσουμε. Μπορεί επίσης να σημαίνει απογοήτευση φίλων, συναδέλφων, ακόμη και μελών της οικογένειας.

Ωστόσο, μόλις γίνετε πιο εστιασμένοι, θα έχετε μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού, περισσότερη ενέργεια και γενικά θα αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Και εδώ είναι μια τακτική για να γίνεις καλός σε αυτό.

3) Μην παρασύρεσαι από τα success stories

Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας πιστεύουμε ότι είμαστε… ξεχωριστοί και ότι είμαστε κατά κάποιο τρόπο διαφορετικοί από τους άλλους.

Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης σήμερα. Όλοι έχουμε διαβάσει μια ιστορία αυτού του κοριτσιού της διπλανής πόρτας που ξεκίνησε μια online επιχείρηση και από το να βγάζει έναν πολύ μέτριο μισθό έφτασε στο να έχει περισσότερα χρήματα από όσα φανταζόταν.

Όλοι έχουμε ακούσει και έχουμε γράψει για την ιστορία της J.K Rowling. Το πρώτο της εξαιρετικά επιτυχημένο βιβλίο Χάρι Πότερ απορρίφθηκε από περισσότερους από δέκα εκδοτικούς οίκους πριν γίνει το κλασικό βιβλίο που είναι σήμερα.

Θα μπορούσατε να είστε σαν αυτούς τους ανθρώπους; Ναι, είναι δυνατό.

Είναι πιθανό; Οχι τόσο πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε μεγάλους στόχους και να τους επιδιώκετε. Με κάθε τρόπο, κάντε το!

Ωστόσο, αφαιρέστε το βάρος της προσδοκίας από τους ώμους σας. Εργαστείτε για τους στόχους που είναι σημαντικοί για εσάς με αυτοπεποίθηση, ταπεινότητα και ρεαλιστικές προσδοκίες. Θα είστε πιο ικανοποιημένοι και γενικά πιο ευτυχισμένοι.

4) Μην κάνεις υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας, αλλά συχνά δεν το κάνουμε.

Πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούμε υπερβολικά.

Στην καλύτερη περίπτωση, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σπαταλά τον χρόνο μας. Σε μια πιο σοβαρή κατάσταση, ωστόσο, μελέτες έχουν συνδέσει αυτή τη συμπεριφορά με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.

Προσπάθησε να περιορίσεις τον χρόνο που ξοδεύεις στα social media. Κάνοντας άλλα πιο ουσιαστικά πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + sixteen =