αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινήστε πολλές επιχειρήσεις, αποτύχετε, βρείτε ένα πράγμα που θα σας εκτοξεύσει: Η συμβουλή προς τους 20χρονους από τον Kevin O’Leary

Ξεκινήστε πολλές επιχειρήσεις, αποτύχετε, βρείτε ένα πράγμα που θα σας εκτοξεύσει: Η συμβουλή προς τους 20χρονους από τον Kevin O’Leary

Για τον Kevin O’Leary έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Με παρουσία και σε αρκετές business τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο ίδιος δίνει κατά καιρούς αρκετές συμβουλές καριέρας. Παρακάτω μπορείς να δεις «στα γρήγορα» μια από αυτές. Ο ίδιος συμβουλεύει τους νέους να δράσουν. Και συγκεκριμένα να ξεκινήσουν πολλές επιχειρήσεις, να αποτύχουν και τελικά να βρουν ένα πράγμα με το οποίο θα εκτοξευτούν. Αυτό προτείνει στους σημερινούς 20χρονους.

Η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα

Βέβαια ο «σκληρός» Kevin O’Leary έχει ξεκαθαρίσει ότι η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα. Αν θες να γίνεις επιχειρηματίας πετυχημένος και πλούσιος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να δουλέψεις πολύ σκληρά, έχει πει στο παρελθόν ο Kevin O’Leary.

«Αν πρέπει να δώσω μια συμβουλή σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση, του λέω αυτό: Ξέχνα την ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής. Θα δουλεύεις 25 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για πάντα», τονίζει ο διάσημος επενδυτής.

Και λέει ξεκάθαρα: «Αυτό χρειάζεται για να γίνεις πετυχημένος». Όπως εξηγεί, αν θες να γίνεις πετυχημένος και πλούσιος, θα χρειαστεί να ανταγωνιστείς πολλούς αποφασισμένους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό, και να φτιάξεις το δικό σου αντίστοιχο πλάνο.

Χρειάζεται επίσης επιμονή. «Ο μεγαλύτερος μύθος σχετικά με την επιχειρηματικότητα, είναι ότι θα γίνεις πλούσιος από την μια μέρα στην άλλη. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ», λέει ο Kevin O’Leary. Συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες χρειάστηκαν χρόνια ή 10ετίες για να γίνουν πλούσιοι.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος τονίζει ότι τα χρήματα δεν πρέπει να είναι ο Νο1 σκοπός σου, όταν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Αυτό που θα σε κρατήσει μέσα στον δρόμο όταν τα πράγματα γίνουν ζόρικα, είναι η επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας. Αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος σου. «Είναι ένα μακρύ, σκληρό ταξίδι, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν γίνεις ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, θα καταφέρεις να έχεις μια προσωπική ελευθερία. Αξίζει να παλέψεις για αυτό», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − five =