αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε σέβονται; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε σέβονται; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Όλοι θέλουν τον σεβασμό. Αλλά οι άνθρωποι συνήθως θα σου δώσουν σεβασμό μόνο αν τον κερδίσεις. Πρέπει να σας γνωρίσουν και να καταλάβουν τις προθέσεις σας πριν προσφέρουν τον θαυμασμό και την πίστη τους. Φυσικά, κάθε άνθρωπος αξίζει καλοσύνη και συμπόνια, ανεξάρτητα από τη θέση ή το υπόβαθρό του. Αλλά είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να σας σέβονται, όταν ήδη έχεις δείξει κάποια καλά σημάδια.

Ο σεβασμός είναι αμφίδρομος, επομένως πρέπει πρώτα να δείξετε στους άλλους βασική ευπρέπεια και ανθρωπιά. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ευημερία των άλλων, θα ανταποδώσουν τη χειρονομία τις περισσότερες φορές.

Εάν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι δεν σας σέβονται, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναλύσετε μερικές συμπεριφορές σας. Η ενδοσκόπηση μπορεί να σας επιτρέψει να εντοπίσετε ανεπιθύμητες σκέψεις και ενέργειες. Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις.

1. Προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες

Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τους πάντες για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις τους, θα νιώσετε άδειοι μέσα σας. Το να προσφέρετε τόση πολλή ενέργεια στους άλλους, ενώ δεν αφήνετε τίποτα για τον εαυτό σας, θα σας προκαλέσει απογοήτευση. Και οι άνθρωποι δεν θα σας σεβαστούν αν ξέρουν ότι θα κάνετε ό,τι ζητήσουν χωρίς δισταγμό. Δυστυχώς, οι καιροσκόποι συχνά εκμεταλλεύονται τους καλούς ανθρώπους και τους θεωρούν έναν εύκολο στόχο.

2. Δεν βάζεις όρια

Αν δεν βάζεις όρια στους ανθρώπους, τους δείχνεις ότι δεν εκτιμάς τον εαυτό σου. Αν αυτό σημαίνει ότι για να κερδίσετε μία φιλία ή την προσοχή τους, θα καταλήξετε να μην σας σέβονται. Αλλά μια σχέση που βασίζεται στην ασέβεια και την απόγνωση δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Τελικά, θα νιώσετε αγανάκτηση και θα εύχεστε να είχατε θέσει πιο σταθερά όρια από την αρχή.

Συχνά, το να μην θέτεις όρια στις σχέσεις πηγάζει από ανασφάλεια και τάσεις εξάρτησης. Μπορεί να λαχταράτε τόσο πολύ τη στοργή και την επικύρωση κάποιου που να θέτετε σε κίνδυνο την αξιοπρέπειά σας. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 όρια που πρέπει να ρυθμίσεις στη ζωή σου.

3. Δεν υπερασπίζεσαι ποτέ τον εαυτό σου

Δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά εάν πάντα συμβιβάζετε τις αξίες σας ή επιτρέπετε στους άλλους να σας διακόπτουν στις συνομιλίες. Είναι απαραίτητο να παραμείνετε σταθεροί αλλά ευγενικοί όταν έχετε να κάνετε με ανθρώπους, ώστε να μην εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σας. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν πάντα με τις απόψεις σας. Θα μάθουν να σας σέβονται όταν ξέρουν ότι δεν θα υποχωρήσετε σε βασικά ζητήματα.

4. Δεν σε γνωρίζουν αρκετά καλά ακόμα

Όπως είπαμε και στην αρχή, ο σεβασμός κερδίζεται. Επομένως, οι άνθρωποι μπορεί να δείξουν πίστη και θαυμασμό για εσάς μόνο όταν σας γνωρίσουν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε την κατάφωρη ασέβεια και κακές συμπεριφορές. Αλλά επίσης δεν πρέπει να περιμένετε από κάποιον να προσφέρει αμέσως τη φιλία του, εάν δεν γνωρίζει τις προθέσεις σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε νέος διευθυντής σε ένα τμήμα, οι υπάλληλοί μπορεί να είναι διστακτικοί να ακολουθήσουν τις εντολές σας στην αρχή. Χρειάζονται χρόνο για να χτίσουν μια σχέση μαζί σας και θέλουν επίσης να δουν αν θα τους φερθείτε δίκαια. Αφού δουλέψουν μαζί σας για λίγο και ξέρουν ότι είστε αξιόπιστοι, θα εκτιμήσουν τις ηγετικές σας ικανότητες και θα σας σέβονται περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =