αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Είναι πιθανό να έχεις χάσει τον προανατολισμό σου στη ζωή. Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο σημείο κάποια στιγμή. Σα να έχουμε βγει από τον δρόμο μας, και δεν ξέρουμε προς τα που πρέπει να κινηθούμε. Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1) Αγκαλιάστε την αλλαγή

Η αλλαγή είναι το μόνο κομμάτι της ζωής που κανείς μας… δεν μπορεί να αλλάξει. Όλοι υπάρχουμε μέσα στο χρόνο και η αλλαγή είναι αναπόφευκτο υποπροϊόν του χρόνου.

Ακόμη και οι πέτρες γίνονται άμμος σε ένα αρκετά μακρύ χρονοδιάγραμμα, διασπώνται από συμπαγή αντικείμενα σε μικροσκοπικούς κόκκους που είναι απαλοί στα πόδια μας.

Μερικές αλλαγές συμβαίνουν αργά, μερικές συμβαίνουν σε μία νύχτα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το άτομο που αποδέχεται την αναπόφευκτη φύση της αλλαγής έχει πολύ περισσότερη εσωτερική γαλήνη στη ζωή.

2) Σταματήστε να αναζητάτε την έγκριση των άλλων

Μέρος της ολισθηρής κατηφόρας είναι να χάνεσαι μέσα στις κοινωνικές προσδοκίες είναι να νοιάζεσαι πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Αυτό επικεντρώνει τη δύναμή σας έξω από τον εαυτό σας και δίνει την αξία και την ταυτότητά σας στα χέρια των άλλων.

Σας κάνει να αυτο-σαμποτάρετε ό,τι κάνετε, αναζητώντας τη… σφραγίδα της έγκρισης προτού μπορέσετε να νιώσετε ένα αίσθημα ευχαρίστησης και ολοκλήρωσης.

3) Ακούστε περισσότερο από όσο μιλάτε

Ο κόσμος είναι γεμάτος από… ομιλητές και ανθρώπους που προσπαθούν να πουλήσουν, να πείσουν, να αστειευτούν ή ακόμα και να ακούσουν τη δική τους φωνή (ή να διαβάσουν τις δικές τους αναρτήσεις).

Ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από τον θόρυβο και να ελέγξετε την επιθυμία σας να σας ακούσουν, να σας καταλάβουν και να σας εκτιμήσουν.

Ακριβώς όπως στο point για τη μείωση της ανάγκης για εξωτερική επικύρωση, είναι σημαντικό να μειώσετε το πόσο μιλάτε όταν δεν είναι απαραίτητο.

Υπάρχει λόγος που πολλοί από τους σοφότερους business γκουρού και πνευματικούς ηγέτες δεν μιλούν πολύ. ‘Η μιλούν με παραβολές και μερικές φορές γρίφους.

Θυμήσου και το άρθρο: Μία coach από το Harvard εξηγεί: Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν ένα πράγμα και είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Ακούνε με περιέργεια.

4) Μην αφήνετε ποτέ τα συναισθήματα να σας ελέγχουν

Τα συναισθήματα μπορούν να φέρουν την αλήθεια μέσα τους, αλλά όπως όλα στη ζωή έρχονται και φεύγουν.

Είναι σημαντικό να μην εμπιστεύεστε απλώς ό,τι είναι όμορφο και να μισείτε ό,τι είναι άσχημο.

Μερικές από τις πιο ευγενικές ψυχές έχουν άσχημη εμφάνιση και μερικοί από τους πιο μοχθηρούς κατά συρροή δολοφόνους… μοιάζουν με μοντέλα.

Το ίδιο ισχύει και για τις ιδέες ή άλλες απόψεις εκεί έξω. Προσπαθήστε να δείτε την ουσία των πραγμάτων και μην μένετε στα συναισθήματα που σας δημιουργούν στην πρώτη ανάγνωση.

5) Μείνετε ταπεινοί

Καθώς διανύετε τη ζωή, μπορεί να καταφέρετε πολλά πράγματα, να αποτύχετε σε πολλά πράγματα και να παραμείνετε πάνω ή κάτω σε πολλούς από τους στόχους σας.

Αλλά όποια σπουδαία πράγματα κι αν κάνετε και όσο γνώστης κι αν γίνετε, η ταπεινοφροσύνη είναι σημαντική.

Το πραγματικά σοφό άτομο είναι κάποιος που συνειδητοποιεί πόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής θα παραμείνει μυστήριο, ανεξάρτητα από το πόση γνώση συσσωρεύει. Ξέρει ότι πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + three =