αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι έχεις σταματήσει να αναπτύσσεσαι; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Νιώθεις ότι έχεις σταματήσει να αναπτύσσεσαι; Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Oσο αναπνέετε, θα υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε. Ο κόσμος είναι ένα τεράστιο μέρος με απεριόριστες πληροφορίες και πόρους – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε λίγο πιο καλά.

Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι έχετε σταματήσει να αναπτύσσεστε, τότε κάτι μπορεί να μην κάνετε καλά.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε ήδη ένα πλεονέκτημα: Το γεγονός ότι αναγνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ζήτημα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα ας πάμε τα πράγματα λίγο παραπέρα. Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1) Ζητήστε feedback από φίλους

Μερικές φορές, μπορεί το μυαλό και η οπτική σου να έχουν «κολλήσει».  Εάν το συνεχίσετε, οι σκέψεις σας τείνουν να στριφογυρίζουν μέχρι να είστε σχεδόν εντελώς εκτός δρόμου.

Ως εκ τούτου, το να βγείτε εκεί έξω και να συζητήσετε την κατάστασή σας με φίλους, μέντορες και συναδέλφους, μπορεί να σας βοηθήσει να ευθυγραμμίσετε εκ νέου τα πράγματα και να σας ωθήσει πίσω στη σωστή κατεύθυνση.

Ακούγοντας feeback από ένα εξωτερικό παράγοντα, θα σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα.Επομένως, απευθυνθείτε σε έναν υποστηρικτικό φίλο ή συγγενή, ίσως αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να επανέλθετε στην πραγματικότητα.

2) Μάθετε κάτι νέο

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, ζούμε σε έναν εξαιρετικά ψηφιακό, διασυνδεδεμένο κόσμο. Περιστασιακά, όμως, θεωρούμε αυτά τα δώρα ως δεδομένα.

Αν νιώθετε ότι η ανάπτυξη έχει σταματήσει, αυτό θα μπορούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό να έχει να κάνει με εσάς.

Χρησιμοποιήστε τους απεριόριστους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας: παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα, παρακολουθήστε workshops και διαβάστε βιβλία.

Με πρόσβαση σε όλα αυτά τα πράγματα (και πολλά περισσότερα) μέσω του διαδικτύου, η μπάλα βρίσκεται σταθερά στο γήπεδο σας. Θυμήσου και το άρθρο: Δέκα δωρεάν online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το δικό σου online project.

3) Υιοθετήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης

Η μονοτονία της ζωής έχει τον τρόπο να μας κατεβάζει. Όταν βγείτε από αυτό το mood, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Μπορείτε να δείτε τις προκλήσεις και τις αποτυχίες ως αδιέξοδα, ως μόνιμες αναποδιές, ρίχνοντας λευκή πετσέτα. ‘Η μπορείτε να τα δείτε ως ευκαιρίες για συνεχή ανάπτυξη.

Η επιλογή είναι δική σου.

Αν υιοθετήσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης, θα έχετε την τάση να βλέπετε τη ζωή ως έναν κενό καμβά, όπου κάθε μέρα, μπορείτε να προσθέτετε τακτικά ένα επιπλέον στρώμα χρώματος. Ακόμα και τα λάθη είναι χρήσιμα.

Επομένως, εστιάστε προσεκτικά στην ανάπτυξη.

4) Θέστε ξεκάθαρους στόχους

Αν δεν έχετε στόχους, δεν θα έρθουν μεγάλα αποτελέσματα.Κάποια στιγμή, θα νιώσετε σίγουρα απογοητευμένοι και χαμένοι, και ναι, μπορεί να υιοθετήσετε ακόμη και την ιδέα ότι η προσωπική ανάπτυξη έχει «ταβάνι».

Έχοντας στόχους για τον εαυτό σας, τόσο μακροπρόθεσμους όσο και βραχυπρόθεσμους, θα έχετε μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού – επίσης έναν πολύ πιθανό λόγο να σηκώνεστε με όρεξη από το κρεβάτι κάθε πρωί.

Και όταν αναπόφευκτα πετύχεις τους στόχους σου, χτύπα τον εαυτό σου στην πλάτη και γιόρτασε, αλλά συνέχισε.

Μπορεί να κάνετε μερικές ανακαλύψεις για τον εαυτό σας στην πορεία επίσης.

5) Ταξίδια

Μήπως η ζωή για σας μερικές φορές φαίνεται λίγο μπαγιάτικη;

Ξαφνικά, οι μέρες σας μπορεί να γίνουν πολύ προβλέψιμες και βαρετές– ιδιότητες που επηρεάζουν υποσυνείδητα τη διάθεσή σας.

Ίσως παλεύετε να βρείτε κάποιο νόημα.

Το αντίδοτό για αυτά τα επεισόδια παρατεταμένης μελαγχολίας είναι να βγεις ενεργά από τη ζώνη άνεσής σου και να αναζητήσεις φρέσκες εμπειρίες. Τα ταξίδια -ακόμα και κάπου κοντά- είναι ένας καλός τρόπος για να επεκτείνεις τους ορίζοντες σου και να φρεσκάρεις το μυαλό σου.

Βλέποντας περίεργες και άγνωστες τοποθεσίες, συναντώντας ντόπιους και δοκιμάζοντας εξωτικές κουζίνες – όλα αυτά είναι αναντικατάστατες εμπειρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 5 =