αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να είσαι χαρούμενος, αλλά ποτέ ικανοποιημένος»: 8+1 σοφές φράσεις από τον Bruce Lee

«Να είσαι χαρούμενος, αλλά ποτέ ικανοποιημένος»: 8+1 σοφές φράσεις από τον Bruce Lee

Για τον Bruce Lee μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Καταγόταν από το Χονγκ Κονγκ της Κίνας ενώ αργότερα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Ήταν δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ηθοποιός και ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Jeet Kune Do. Διεθνώς είναι αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του 20ού αιώνα ενώ το γεγονός ότι έπαιξε σε έξι κινηματογραφικές ταινίες, καταγράφηκε στη συνείδηση του κόσμου ως διαχρονικό πρότυπο.

Εμεινε γνωστός για τις πολεμικές του τέχνες, ωστόσο είχε σπουδάσει δράμα και φιλοσοφία ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Ήταν μορφωμένος και είχε μια τεράστια προσωπική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία του περιέχουν πληροφορίες για τις πολεμικές τέχνες, καθώς και φιλοσοφία (και κυρίως φιλοσοφία πάλης), που του διαμόρφωσαν τις φιλοσοφικές του αντιλήψεις και ιδέες, τις οποίες εξέφραζε τόσο εντός όσο και εκτός των κύκλων των πολεμικών τεχνών.

Κατά την διάρκεια της ζωής του είχε πει αρκετές σοφές φράσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για την καριέρα σου και την ζωή σου γενικότερα. Το It’s Possible συγκέντρωσε 9 τέτοιες φράσεις του Bruce Lee.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/yZr22h0lxp9-YMuWvhw_bLrX0Hg=/0x0:1820x1213/1200x675/filters:focal(757x209:1047x499)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/65745967/bruce_lee_rooftop.0.png

1) To κλειδί για την Αθανασία είναι να ζεις καταρχήν μια ζωή που αξίζει να θυμάσαι

2) Τα λάθη μπορούν πάντα να συγχωρεθούν, αν κάποιος έχει το θάρρος να τα παραδεχτεί

3) Να είσαι χαρούμενος, αλλά ποτέ ικανοποιημένος

4) Η ήττα είναι μια κατάσταση μυαλού . Κανείς ποτέ δεν έχει ηττηθεί έως ότου η ήττα γίνει αποδεκτή ως πραγματικότητα

5) Μην προσεύχεσαι για μια εύκολη ζωή, προσευχήσου να έχεις την δύναμη να αντέξεις μία δύσκολη

6) Κάνε τουλάχιστον μία καθοριστική κίνηση κάθε μέρα προς τον στόχο σου

7) Να υπακούς τις αρχές, χωρίς να μένεις δεμένος σε αυτές

8) Δεν υπάρχουν όρια . Υπάρχουν οροπέδια, αλλά δεν πρέπει να μείνεις εκεί, πρέπει να τα ξεπεράσεις

9) Είναι εύκολο να κριτικάρεις και να σπας το πνεύμα των άλλων, αλλά το να μάθεις τον εαυτό σου παίρνει μια ολόκληρη ζωή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seventeen =