αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις να αλλάξεις καριέρα; Εδώ είναι τα 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν

Θέλεις να αλλάξεις καριέρα; Εδώ είναι τα 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μπουν σε ένα επαγγελματικό μονοπάτι διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα. Τα χρήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Οι άνθρωποι αναζητούν ικανοποίηση από την εργασία και παράλληλα θέλουν να δουν αντίκτυπο από την δουλειά που κάνουν.

Εδώ είναι το challenge: Δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξεις καριέρα και να μπεις σε ένα νέο κλάδο. Τι μπορείς να κάνεις; Στο αμερικανικό Fast Company διαβάσαμε 4 tips και τα παραθέτουμε.

ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με τους κλάδους που σας ελκύουν. Στη συνέχεια, ερευνήστε ποιες εταιρείες σε αυτούς τους τομείς αναπτύσσονται και σας ενδιαφέρουν. Μήπως χρειάζεσαι κάποια πιστοποίηση για να εργαστείς στο νέο πεδίο; Ξεκινήστε να παρακολουθείτε συνέδρια στον τομέα της επιλογής σας. Δείτε επίσης τι online μαθήματα υπάρχουν διαθέσιμα. Προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς για να κάνεις τις κρούσεις σου.

ΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ελέγξτε το δίκτυό σας στο LinkedIn για να προσδιορίσετε ποιους γνωρίζετε σε αυτές τις εταιρίες που βάλατε στη λίστα σας. Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email για να πραγματοποιήσετε ένα σύντομο call. Συζητήστε μαζί τους και δείτε αν ταιριάζετε στην εταιρία τους. Εάν ναι, γιατί; Και αν όχι, γιατί όχι; Συγκεντρώστε όσα περισσότερα δεδομένα μπορείτε σχετικά με τον κλάδο τους, τις τάσεις, τις λέξεις που χρησιμοποιούν (για να τις ενσωματώσετε στο κομμάτι ομιλίας σας). Δείτε σε ποιους άλλους μπορούν να σας συστήνουν. Μιλήστε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν τον νέο κλάδο. Θα είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών και οδηγιών. Να είστε επίσης ευέλικτοι σχετικά με την πιθανή ανάληψη ενός ρόλου χαμηλότερου επιπέδου για να εισέλθετε στον νέο κλάδο.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης αιτούντων (ATS) για να ξεσκαρτάρουν τα βιογραφικά. Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας έχει τις λέξεις-κλειδιά που απαιτούνται για να βρείτε τη δουλειά. Δύο τρόποι για να καταλάβετε ποιες είναι αυτές οι λέξεις, είναι να μεταβείτε στην περιγραφή της Χ αγγελία και να δείτε ποιες είναι στις προδιαγραφές του ρόλου που θέλετε. Μπορείτε επίσης να ψάξετε στο LinkedIn για άτομα που έχουν αυτήν τη στιγμή τέτοιες θέσεις και να δείτε ποιες λέξεις υπογραμμίζουν σστο προφίλ τους.

Ανακαλύψτε τις δεξιότητές σας και δείτε ποιες είναι μεταβιβάσιμες. Εάν ασχολείστε π.χ. με οποιοδήποτε είδος πωλήσεων, μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε εταιρεία και σε όλους τους τομείς. Εάν είστε οικονομικός διευθυντής, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πείσετε τις εταιρείες ότι μπορείτε να πετύχετε στον τομέα τους, εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε ένα βήμα πίσω, να προετοιμαστείτε και στη συνέχεια να μπείτε στον νέο τομέα.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ

Δείτε τους ρόλους που σας αρέσουν και κάντε αίτηση. Προσαρμόστε τη συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας για να ταιριάζουν με την εκάστοτε θέση. Μην στέλνετε το ίδιο βιογραφικό παντού. Δεν είναι κακό να κάνετε αίτηση για επαγγελματικούς ρόλους που δεν έχετε κάνει πριν. Οι εταιρείες δυσκολεύονται να αποκτήσουν τα σωστά ταλέντα και αν έχετε τις δεξιότητες το point είναι να πείσετε ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά, έχοντας μια πειστική… εργαλειοθήκη εμπειρίας.

Μην προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε παραδοσιακούς υποψηφίους σε μια συνέντευξη. Αυτό που σας διαφοροποιεί από τους άλλους που είναι ήδη στο χώρο, είναι ότι φέρνετε μια νέα οπτική και προοπτική. Συχνά, αυτό ακριβώς αναζητούν οι εταιρείες και οι επιχειρηματικοί ηγέτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seventeen =