αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια startup έφτιαξε μπαταρία που αντέχει… για 50 χρόνια χωρίς φόρτιση

Μια startup έφτιαξε μπαταρία που αντέχει… για 50 χρόνια χωρίς φόρτιση

Νεοφυής επιχείρηση από την Κίνα παρουσίασε μια νέα μπαταρία που, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για 50 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση ή συντήρηση.

Η Betavolt, με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε ότι η πυρηνική μπαταρία της είναι η πρώτη στον κόσμο που υλοποιεί σμίκρυνση της ατομικής ενέργειας καταφέρνοντας να συμπιέσει 63 πυρηνικά ισότοπα σε μια μικρή μονάδα όσο ένα νόμισμα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η μπαταρία της επόμενης γενιάς έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών και θα παραχθεί μαζικά για εμπορικές εφαρμογές όπως τηλέφωνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

<p>Betavolt’s ‘atomic energy battery’, unveiled on 8 January, is smaller than a coin </p>

«Οι μπαταρίες ατομικής ενέργειας Betavolt μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες παροχής ενέργειας μακράς διάρκειας σε πολλαπλά σενάρια, όπως η αεροδιαστημική, ο εξοπλισμός τεχνητής νοημοσύνης, ο ιατρικός εξοπλισμός, οι μικροεπεξεργαστές, οι προηγμένοι αισθητήρες, τα μικρά drones και τα μικρορομπότ», ενημερώνει.

«Αυτή η νέα ενεργειακή καινοτομία θα βοηθήσει την Κίνα να αποκτήσει ηγετικό πλεονέκτημα στο νέο γύρο της τεχνολογικής επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης».

Ιστορικά, οι μπαταρίες ατομικής ενέργειας χρησιμοποιούνταν κυρίως στην αεροδιαστημική, λόγω του μεγέθους και του κόστους τους. Πλέον θα είναι ικανές να τροφοδοτούν συσκευές όπως τα smartphones επ’ αόριστον, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης. Φυσικά, το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό, με το ρυθμό που αλλάζουμε κινητά τηλέφωνα και με την ευκολία που αυτά φορτίζονται, ίσως να μην αποτελεί το δυνατό της σημείο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =