αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια CEO εξηγεί πως να σε ακούν οι άλλοι όταν μιλάς- Οι κινήσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας

Μια CEO εξηγεί πως να σε ακούν οι άλλοι όταν μιλάς- Οι κινήσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας

Εάν θέλετε να σας ακούσουν οι άνθρωποι, πρέπει να είστε σαφείς και συνοπτικοί. Η χρήση των «χμμ» και «εεε» στην επόμενη συζήτηση ή παρουσίασή σας, δεν θα σας βοηθήσει να περάσετε το μήνυμα σας. Μία μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να το μετριαστείτε, λέει η Talia Fox, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας KUSI Global που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και coach δημόσιας ομιλίας για περισσότερα από 20 χρόνια.

Για να επικοινωνεί αποτελεσματικά και να διατηρείται σε καλό δρόμο, η Fox βασίζεται σε ένα περίγραμμα πέντε σημείων:

  • Μια γρήγορη εισαγωγή που τραβάει την προσοχή
  • Τρία βασικά points συζήτησης που προωθούν τον σκοπό σας
  • Μια συναρπαστική δήλωση για να ολοκληρώσετε την ιστορία σας

Με αυτήν τη δομή, «θα μπορούσατε να μου δώσετε ένα θέμα και μπορώ να το μετατρέψω σε ομιλία επί τόπου», λέει η Fox στο CNBC. «Μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια ομιλία ενός λεπτού, μια ομιλία 10 λεπτών, μια ομιλία 20 λεπτών ή ακόμα και μια ομιλία μιάμισης ώρας».

Η χρησιμότητα της στρατηγικής υπερβαίνει τις παρουσιάσεις, λέει. Ας πούμε ότι ζητάτε από το αφεντικό σας για μία προαγωγή, για παράδειγμα. Σε τρεις μόνο προτάσεις, μπορείτε να του δώσετε ένα σαφές, πειστικό επιχείρημα με συγκεκριμένα παραδείγματα των συνεισφορών σας:

-Θα ήθελα να συζητήσω για έναν νέο ρόλο με την ανώτερη διοίκηση.
-Εντοπίζω και λύνω με συνέπεια προβλήματα για την ομάδα μας, επέδειξα αποτελεσματικά ηγετικές ικανότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ και ενίσχυσα τις σχέσεις σε ολόκληρο τον Οργανισμό.
-Είμαι βέβαιος ότι έχω ξεπεράσει τις τρέχουσες απαιτήσεις της εργασίας μου και θα ήθελα να συνεχίσω να ενισχύω την παραγωγικότητα της εταιρείας σε έναν πιο απαιτητικό ρόλο.

Χρειάζεστε ένα ακόμη στοιχείο, λέει η Fox: Να αποπνέετε εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν δεν είστε 100% σίγουροι για τον εαυτό σας εκείνη τη στιγμή.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη είναι κάτι που πρέπει να έχεις εσωτερικά», λέει. «Όλος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυριούχων, αισθάνεται ανασφάλεια. Δεν χρειάζεται να έχετε αυτοπεποίθηση, θα είναι κάτι που πάει πάνω-κάτω. Μπορείς όμως να εξασκήσεις τη στάση σου, τον τόνο της φωνής σου, την οπτική σου επαφή. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τις συμπεριφορές που οδηγούν σε αυτοπεποίθηση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =