αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια career coach εξηγεί: Σταμάτα να λες «δεν ξέρω» στο αφεντικό σου. Εδώ είναι μερικές καλές εναλλακτικές

Μια career coach εξηγεί: Σταμάτα να λες «δεν ξέρω» στο αφεντικό σου. Εδώ είναι μερικές καλές εναλλακτικές

Κανείς δεν θέλει να φαίνεται ανίκανος στο χώρο εργασίας. Δυστυχώς, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε έτσι.

Υπάρχει μια κοινή φράση που λένε οι ειδικοί για να αποφύγετε εάν μιλάτε με το αφεντικό σας: «Δεν ξέρω».

«Η απλή αποδοχή του να μην ξέρεις» μπορεί να κάνει να φαίνεται ότι δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε το επιπλέον μίλι για να λύσετε τα προβλήματα, λέει στο CNBC η Patrice Lindo, CEO της Career Nomad, μιας εταιρείας συμβούλων σταδιοδρομίας. Επιπλέον, η φράση δεν δείχνει «πρωτοβουλία και προθυμία για μάθηση».

Οι άνθρωποι συνήθως λένε «δεν ξέρω» σε διάφορα σενάρια. Για να εκφράσουν διαφωνία, μέχρι να δείξουν ότι δεν έχουν τις πληροφορίες που μπορεί να ζητά το αφεντικό τους. Αλλά παρόλο που μπορεί πραγματικά να μην γνωρίζετε, αυτή δεν θα πρέπει να είναι η οριστική απάντηση σας.

Εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις, λέει.

Ζητήστε λίγο χρόνο για έρευνα: Το να προσφερθείς να βρεις απαντήσεις ή παραδείγματα από αξιόπιστους διαδικτυακούς πόρους, όπως μελέτες, αναφορές και άρθρα, μπορεί να δείξει ότι αναζητάτε λύσεις με πρακτικό τρόπο.

Ζητήστε διευκρίνιση: Εάν το αίτημα του προϊσταμένου σας είναι έξω από το πεδίο δράσης σας, ζητήστε από αυτόν ή έναν έμπειρο συνάδελφο να σας εξηγήσει περαιτέρω. Αυτό μπορεί να δείξει την επιθυμία να αποκτήσετε γνώσεις και να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην δουλειά.

Προτείνετε μια ομαδική προσέγγιση για να βρείτε την απάντηση: Η συνεργασία μιας ομάδας επαγγελματιών με μοναδικές δεξιότητες μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από το να το κάνετε μόνοι σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =