αρχικηVIRALΗ Ελλάδα μέσα στις καλύτερες χώρες για να ζήσεις… μετά την σύνταξη

Η Ελλάδα μέσα στις καλύτερες χώρες για να ζήσεις… μετά την σύνταξη

Η Ελλάδα βρέθηκε μέσα στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης από την International Living.

Ο δείκτης βασίζεται σε απόψεις και πραγματικές εμπειρίες που συγκεντρώνει η εταιρεία «από αξιόπιστες πηγές» για τους καλύτερους προορισμούς συνταξιοδότησης σε όλο τον κόσμο. Η International Living τονίζει ότι οι πηγές της δεν προέρχονται από κλάδους που έχουν κέρδος να προωθήσουν ή να αδικήσουν κάποιον προορισμό.

Σε οτι αφορά την Ελλάδα γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν ονειρεμένο προορισμό διακοπών και δεν συνιστά έκπληξη ότι έχει αναδειχθεί και σαν προορισμός συνταξιοδότησης.

«Είτε προτιμάτε τη φασαρία μιας μεγάλης πόλης, είτε επιθυμείτε ένα καταφύγιο σε χωριό, οι ελκυστικές επιλογές αφθονούν», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στην αγορά κατοικίας, τονίζοντας ότι τιμές είναι έως και 75% χαμηλότερες από τις ΗΠΑ και το κόστος ζωής στη χώρα μας είναι μεταξύ 30% και 50% χαμηλότερο.

Ειδική αναφορά γίνεται και στις «χρυσές βίζες» που μπορούν να αποκτηθούν αν ο ενδιαφερόμενος δαπανίσει 250.000 ευρώ για την αγορά ενός ακινήτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Για τον τομέα της υγείας το κείμενο της International Living αναφέρει ότι οι ικανοί γιατροί αφθονούν αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς «είναι συγκεντρωμένοι στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές».

Φυσικά ένα αφιέρωμα στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να μην έχει αναφορές στην Ελληνική κουζίνα και στην φιλοξενία των ανθρώπων. Το κείμενο καταλήγει λέγοντας ότι η ζωή στην Ελλάδα μπορεί να είναι πρόκληση μερικές φορές, αλλά δύσκολα θα μετανιώσει κάποιος την μετακόμισή του στη χώρα μας.

Αναλυτικά η λίστα:

  1. Κόστα Ρίκα
  2. Πορτογαλία
  3. Μεξικό
  4. Παναμάς
  5. Ισπανία
  6. Εκουαδόρ
  7. Ελλάδα
  8. Μαλαισία
  9. Γαλλία
  10. Κολομβία
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =